Dialezing over IJsland door Ruud Schaafsma

VELP – Vijf jaar geleden gaf Ruud Schaafsma al eens een lezing over IJsland in boekhandel Jansen & de Feijter. De belangstelling was zo groot, dat er niet voor iedereen plaats was. Ruud Schaafsma hield de lezing naar aanleiding van het kort daarvoor verschenen boek ‘Struinen op IJsland’, een boek over zijn reisbelevenissen op IJsland. Op 20 februari is er een herkansing. De lezing is in de tussenliggende jaren compleet vernieuwd door nieuwe reizen naar IJsland. De winkel zal een IJslands tintje krijgen met een foto- en (vulkanische) stenententoonstelling.

VELP – Vijf jaar geleden gaf Ruud Schaafsma al eens een lezing over IJsland in boekhandel Jansen & de Feijter. De belangstelling was zo groot, dat er niet voor iedereen plaats was. Ruud Schaafsma hield de lezing naar aanleiding van het kort daarvoor verschenen boek ‘Struinen op IJsland‘, een boek over zijn reisbelevenissen op IJsland. Op 20 februari is er een herkansing. De lezing is in de tussenliggende jaren compleet vernieuwd door nieuwe reizen naar IJsland. De winkel zal een IJslands tintje krijgen met een foto- en (vulkanische) stenententoonstelling.

 

IJsland is een land van uitersten, met overal sporen van een – vaak recent – glaciaal verleden en letterlijke kijkjes in het binnenste van de aarde. Prachtige bloemen, enorme korstmossen, blauwwieren in hete bronbeekjes. Grote hoeveelheden broedvogels, waaronder de fraai gekleurde papegaaiduiker en Jan van Gent op de honderden meters hoge vogelkliffen langs de kust. De gekleurde bergen, de verlatenheid van het binnenland, enorme watervallen, en steeds het prachtige arctische licht.

De dialezing is een twee uur durende ‘reis’ door IJsland en geeft een prachtig beeld van dit land van onweerstaanbare schoonheid. In de pauze en na afloop van de lezing zijn Schaafsma’s boeken, ook zijn nieuwste boek De Renkumse en Heelsumse beekdalen. Een cultuurhistorische wandelgidste koop en zal Ruud Schaafsma signeren.

Wilt u deze dialezing bijwonen dan reserveren via http://www.eenpassievoorboeken.nl of telefoon. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen