Burgemeester Rheden bezoekt 65 jarig bruidspaar Schuur-Van Binsbergen

RHEDEN – Op 25 oktober is het 65 jaar geleden dat het echtpaar Schuur-Van Binsbergen in het huwelijk is getreden. Burgemeester mevrouw P.M. van Wingerden-Boers, brengt op donderdag 25 oktober a.s. om 10.30 uur een bezoek aan het echtpaar aan de Worth Rhedenseweg 45 in Rheden. Namens het college zal de burgemeester de heer en mevrouw Schuur feliciteren en een boeket bloemen aanbieden. 

RHEDEN – Op 25 oktober is het 65 jaar geleden dat het echtpaar Schuur-Van Binsbergen in het huwelijk is getreden. Burgemeester mevrouw P.M. van Wingerden-Boers, brengt op donderdag 25 oktober a.s. om 10.30 uur een bezoek aan het echtpaar aan de Worth Rhedenseweg 45 in Rheden. Namens het college zal de burgemeester de heer en mevrouw Schuur feliciteren en een boeket bloemen aanbieden

De heer Bernard Schuur is geboren op 12 augustus 1920 in Rheden en mevrouw Adriana Hendrika (Jaantje) van Binsbergen op 27 mei 1925 in de Muggenwaard. Zij verhuisde op 3-jarige leeftijd naar de Emmaweg in Rheden. Deze geboren en getogen Rhedenaren hebben elkaar leren kennen op het Thomassenveld tijdens een voetbalwedstrijd van VV Rheden. 

Het echtpaar trouwde in 1947. De trouwjurk van mevrouw Schuur was blauw en de jurk was op de bon. Na de huwelijksdag zijn ze bij de vader van mevrouw Schuur in gaan wonen aan de Emmaweg. In 1953 werd hun dochter geboren. 

De heer Schuur heeft jaren in de betonindustrie gewerkt, o.a. bij B.V. De Meteoor en Ballast-Nedam. Slijtage aan de knieën noopten hem op 60-jarige leeftijd te stoppen. Veel Rhedenaren kennen de heer Schuur als voetballer, fanatiek supporter en vrijwilliger van VV Rheden. Tijdens het honderdjarig bestaan werd hij, vanwege zijn verdiensten, als erelid van de vereniging gehuldigd.

Mevrouw Schuur werkte in de avonduren als interieurverzorgster bij Thomassen Machining BV.

Naast de voetbalclub was houtbewerking een grote hobby van de heer Schuur. Speelgoed en allerlei gebruiksvoorwerpen voor basisschoolgroepen kwamen uit zijn handen.

Toen haar vingers het nog toelieten, beleefde mevrouw Schuur veel plezier aan breien en haken.

Een gevleugelde uitspraak van haar is: ‘Zolang ik de Rheese kerktoren kan zien, is het goed!’ 

Om gezondheidsredenen moest het echtpaar eind augustus 2012, met pijn in hun hart, de vertrouwde woning aan de Emmaweg verlaten. Voor mevrouw Schuur een verhuizing na bijna 85 jaar! 

Hun briljanten huwelijksfeest vieren ze samen met hun dochter en schoonzoon in het woonzorgcentrum Rhederhof.

 

  • Locatie: Rheden
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen