Gratis museumdag laat je de oren klapperen!!

GELDERLAND – Op zaterdag 20 oktober 2012 zijn ouders, kinderen en familieleden welkom in 70 Gelderse musea. Het thema van deze zevende editie van de Gelderse Museumdag is “Moet je horen”, een bezoekje aan een museum is deze dag gratis.

GELDERLAND – Op zaterdag 20 oktober 2012 zijn ouders, kinderen en familieleden welkom in 70 Gelderse musea. Het thema van deze zevende editie van de Gelderse Museumdag is “Moet je horen”, een bezoekje aan een museum is deze dag gratis.

De musea dagen ouders, kinderen en hun familieleden uit om de bijzondere gelderse museumwereld te ontdekken. Er valt van alles te bekijken, te horen en te doen. Doel is om kinderen en volwassenen samen iets te laten beleven.

Moet je horen
Het thema “Moet je horen” gaat een stap verder in de zintuigenreeks. In 2010 kwamen “Ik zie, ik zie” en in 2011 “Voel je VIP!” al aan bod. Dit jaar staat het zintuig “horen” centraal. De 70 gelderse musea doen hun best om de oren van de bezoekers te laten klapperen op 20 oktober.

Zoektocht ‘De stem van Gelderland’
Speciale aandacht is er dit jaar voor de wedstrijd “De stem van Gelderland”, een zoektocht naar de mooiste en leukste kinderstem van de provincie. Kinderen kunnen hun eigen lied zingen, dit opnemen en aan anderen laten zien/delen op hun Facebook, Hyves of Twitter pagina. Natuurlijk zijn er mooie prijzen te winnen. Meedoen kan via de speciale website van de Gelderse Museumdag (http://www.geldersemuseumdag.nl)

Achtergrond Gelderse Museumdag 
In 2012 wordt de Gelderse Museumdag voor de zevende keer georganiseerd. Provinciale Staten van Gelderland namen in 2006 het initiatief om de culturele rijkdom uit de Gelderse musea op deze manier extra onder de aandacht te brengen. Doel is om mensen die normaal gesproken niet zo snel naar een museum gaan, te verleiden tot een bezoekje. Onderzoek wijst jaarlijks uit dat de bezoekers zeer enthousiast zijn over het initiatief. Ook bij de deelnemende musea scoort het evenement hoog.

Net als in voorgaande jaren zullen ook dit jaar verschillende Statenleden een bezoek brengen aan enkele van de deelnemende musea.

Website Gelderse Museumdag
Kijk op de website van de Gelderse Museumdag (http://www.geldersemuseumdag.nl) voor een overzicht van deelnemende musea en openingstijden. De website is ook een bezoekje waard voor een ontdekkingstocht naar het thema van dit jaar, “Moet je horen”. Opgeven voor de wedstrijd “De stem van Gelderland” kan ook via deze website.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen