Dag van de IVN-tuin

Foto:

RHEDEN – Op zondag 7 september organiseert IVN-afdeling Oost-Veluwezoom tussen 11:00 en 16:00 uur de “Dag van de IVN-tuin”. De tuin is gelegen bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten aan de Heuvenseweg 5a in Rheden. 

Demonstraties
Er is een demonstratie wilgentenen vlechten (ook u kunt het eens proberen) en u ziet hoe een oude boomstronk tot iets moois bewerkt kan worden. 
Water
Er is aandacht voor het water en waterleven. U kunt uw kennis van waterplanten en waterdiertjes testen. In de tuin is een hoek met verfplanten. Het resultaat van met die planten geverfde wol kunt u daar bekijken.
Kunst en Poëzie
Op diverse plekken in de tuin staan houtsculpturen, gemaakt door vrijwilligers van de IVN-tuin Verspreid door de tuin staan bordjes met aan de natuur gerelateerde poëzie.
Verkoop
De voorraad wilde planten voor de verkoop is weer aangevuld, onder andere met de grote kaardebol en de dropplant. In de tuin geoogste zaden zijn tevens te koop, er is volop keus.
Bijenvereniging Arnhem en Omstreken
De bijenvereniging Arnhem en Omstreken verleent haar medewerking met een quizkast voor kinderen en er is honing verkrijgbaar. In de naburige bijenstal wordt honing geslingerd, het is de moeite waard om te zien hoe dat in zijn werk gaat.
Vlindertuin
En natuurlijk is de IVN-tuin, waar de vlindertuin nog steeds prachtig in bloei staat, op zichzelf al een bezoek waard.
De toegang is gratis en iedereen is welkom. 
(Foto: Jannie de Jong) 
Voor meer informatie kijk ook op: www.ivnoostveluwezoom.nl 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen