2 Juni Opening Geërfdenpark, voor en door de buurt

Foto:

VELP – Op zaterdag 2 juni om 14.00 uur wordt het Geërfdenpark, het park tussen de A12 en de Waterstraat in Velp, officieel geopend.

VELP – Op zaterdag 2 juni om 14.00 uur wordt het Geërfdenpark, het park tussen de A12 en de Waterstraat in Velp, officieel geopend.

De wijkvernieuwingspartners Velp Zuid nemen de openingshandeling voor hun rekening. Namens de gemeente zijn dit de wethouders Vugts en Tiemens, namens Vivare mevrouw Visser en namens het Wijkplatform Velp Zuid, mevrouw Romeijn.

Na de officiële opening en de onthulling van het naambordje van het Geërfdenpark en het Hans Driessenpad, starten diverse activiteiten voor jong en oud. Samen met buurtbewoners, Carion, Helicon, wijkplatform Velp Zuid en de Geërfden van Velp heeft de gemeente een feestelijk programma georganiseerd van 14.00 tot 16.00 uur.

Activiteiten/demonstraties:

       Ritje met de paardenkoets

       Pannavoetbal

       Houtcarven (kettingzaagkunstenaar)

       Imkervereniging; bijenpension en bijenkwis

       EHBO

       IVN scholenwerkgroep met een kindernatuuractiviteit

       IVN met een bomenwandeling

       Catering door vrijwilligers van het huiskamerproject

       Graffiti

       Helicon

       Internetradio De Kleine Zwerver

       Live-optredens jong talent uit de wijk

       Italiaanse ijscokar

       Diverse marktkramen met informatie

       In gebruik name van de dubbele kabelbaan

Hoe ziet het park er nu uit?

Door het park loopt een betonpad speciaal voor wandelaars. Langs dit pad staat een lange rij linden. Op drie plaatsen in het park zijn speelvoorzieningen aangelegd. Aan de kant van de Larensteinselaan is de grootste speelplek met veel natuurlijke speelelementen samen met een handwaterpomp en een dubbele kabelbaan die op de grote heuvel begint. In het midden van het park is een nieuwe speelplek voor de allerkleinsten. De toestellen van de voormalige speelplaatsen aan het Hazepad en De Straatweiden zijn hier opnieuw geplaatst. Ter hoogte van de volkstuinen is er een nieuw geasfalteerd voetbalveld. 

De gemeente Rheden, Vivare en Wijkplatform Velp Zuid houden zich de komende 10 – 15 jaar bezig met de wijkvernieuwing van Velp Zuid. Het gaat hier om beter wonen, werken en samenleven in de wijk. De herinrichting van de Geërfdenwei is één van de projecten die hieraan bijdraagt.

 

  • Locatie: Waterstraat Velp
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen