Overheid doet ook nog landelijk onderzoek naar mobiele bereikbaarheid 

Foto: rheden.nieuws.nl

De tweede kamer heeft afgelopen woensdag 5 november een motie aangenomen waarin aangegeven wordt dat er een onderzoek moet komen naar landelijke dekking van het mobiele netwerk. Uit het onderzoek moet komen wat de mogelijkheden zijn om landelijke dekking voor mobiele telefoons geheel te verwezenlijken. 

Niet alleen de kosten, maar ook de technische mogelijkheden moeten in kaart gebracht worden. Met de uitkomst kan de politiek vervolgens bepalen hoe de problemen met de huidige dekking voor mobiele telefoons op te lossen is.
 
Op dit moment worden er al onderzoeken gedaan door TNO en het Agentschap Telecom, de uitkomsten hiervan verschijnen  binnenkort.
Meldpunt #Geen112
Ook Omroep Gelderland heeft met haar Meldpunt #Geen112” duidelijk gemaakt dat er op diverse plekken in heel Gelderland problemen zijn met mobiel kunnen bellen van het alarmnummer 112. Met name rondom Winterswijk en in het Rivierengebied in Gelderland zijn veel klachten.
Ruim 1000 meldingen
In september overhandigden Omroep Gelderland, RTV Noord, RTV Drenthe en Omroep Zeeland in totaal ruim duizend meldingen, die bij de verschillende #Geen112-meldpunten waren binnengekomen aan de Tweede Kamer. 
In december wordt er opnieuw in de Tweede Kamer gesproken over de problemen met de gebrekkige mobiele bereikbaarheid in de grensregio en andere delen van Nederland. 
(Bron: Omroep Gelderland)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen