Darttoernooi in Pand 31

Foto: Darten

DIEREN – Er altijd al van gedroomd om een tweede ‘Barney’ te worden? Op zaterdag 10 januari aanstaande is dat mogelijk. Tussen 16:00 en 18:00 uur is er een darttoernooi in Pand 31, Van der Duyn van Maasdamstraat 31. 

In het thuishonk van buurtvereniging Stenfert kan Iedereen van twaalf jaar en ouder meedoen. Belangstellenden moeten zich snel aanmelden omdat er plek is voor maximaal twaalf mensen. Wie wil meedingen naar een klein prijsje kan een mail sturen naar [email protected] Deelname kost € 1,- en leden betalen € 0,50. 
Voor deelnemers die zelf niet in het bezit zijn van materiaal zijn er pijltjes aanwezig. De twee buurtbewoners die het toernooi organiseren zijn zelf enthousiaste darters. Voorafgaand aan de strijd zal verteld worden hoe leuk het is om dit behendigheidsspel te spelen. 
Ook zal een uitleg worden gegeven van de officiële regels. Het is dus niet erg als je nog nooit van een ‘bullseye’ hebt gehoord. Als je met je ogen dicht drie keer ‘triple twenty’ gooit is het ook goed. Bij darten gaat het om de uitdaging jezelf te verbeteren, hoewel dat soms kan leiden tot verslaving. 
Het toernooi heeft een experimenteel karakter. Er is geen vaste speeltijd waardoor de mogelijkheid bestaat dat twee uur te kort is. Veel zal afhangen van hoe snel de deelnemers hun punten weten weg te spelen. In een onderling duel zal het gaan om het winnen van drie ‘sets’ door middel van zo veel mogelijk ‘legs’. 
Om het spannend te houden wordt bij de indeling rekening gehouden met leeftijd en ervaring. Hopelijk zal tijdens de strijd regelmatig de kreet ‘onehundredandeighty’ te beluisteren zijn. Bij succes komt er zeker een vervolg.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
'
article
43363
DIEREN – Er altijd al van gedroomd om een tweede ‘Barney’ te worden? Op zaterdag
https://rheden.nieuws.nl/agenda/43363/darttoernooi-in-pand-31/
2014-12-18T22:42:54+01:00
https://rheden.nieuws.nl/media/sites/280/2014/12/aqp44vefjli5pkaijienv34ku-darten.jpg
Agenda