Spetterende reünie tijdens viering 95-jarig bestaan Velpse Woudloopers & de Olmen

Foto:

VELP – Op zaterdag 13 september viert scoutinggroep de Velpsche Woudloopers & de Olmen het 95-jarig bestaan met een groepskamp en een reünie. 

Alle reünisten, voor zover de groep ze kon vinden, zijn inmiddels gemaild of aangeschreven. Wie nog niets heeft gehoord of iemand weet die bij deze scoutinggroep zat, kan zich alsnog aanmelden. 
Om 16.00 uur start het officiële gedeelte. Daarna zijn er activiteiten op en buiten het sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw vertrouwde terrein. Alle jeugdleden, van de kleinste Bevers tot de grootste Scouts, laten in elk geval op zaterdag aan de reünisten zien wat ze in huis hebben. 
Verder is er allerlei scoutingamusement en een maaltijd. 
Wie heeft er nog foto’s?
Wie heeft nog oude foto’s uit de padvinders/scoutingtijd bij de Velpsche Woudloopers en / of de Olmen? Dan ontvangen we ze graag digitaal! Vooral de jaren 60-70 blijken slecht gedocumenteerd. De groep wil de foto’s gebruiken om tijdens de reünie een historische tentoonstelling te presenteren. Wie zijn foto’s niet kan scannen kan ze op 13 september uiteraard meenemen om te laten zien.
Scouting in Velp
Scouting was 95 jaar geleden niet voor iedereen weggelegd, veel jeugdleden kwamen uit welgestelde families, jongens en meisjes waren lang strikt gescheiden. 
De Velpsche Woudloopers draaide al eind jaren ’80 van de vorige eeuw gemengd. Dit werd nog eens benadrukt door de fusie, begin jaren 90, met de meisjesscoutinggroep de Olmen. Waarna zij verder gingen onder de naam Velpsche Woudloopers en de Olmen. De groep telt momenteel ongeveer 75 leden. 
Aanmelden, inlichtingen en kosten:
Omdat we in 1919 zijn opgericht hebben we alle moeite gedaan om ook de deelnameprijs op € 19,19 te zetten. Aanmelden kan door te bellen met Johan Thijsse: 026-7023716 of een mail naar [email protected]
Via Facebook zijn we te bereiken op:  

Er is ook een speciale reünistenpagina:
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen