Mindfulness voor iedereen die zorgt voor een ander.

Foto: rheden.nieuws.nl

DIEREN – Op donderdag 19 juni vindt in de Oase, Ericaplein 1 te Dieren van 10.00 – 12.00 uur  een bijeenkomst plaats bestemd voor mantelzorgers. Bea Evers, casemanager werkzaam bij Attent wonen welzijn zorg heet u van harte welkom op deze ochtend. 

Het thema van deze ochtend is “ Wat is de meerwaarde van mindfulness voor iemand die zorg geeft aan een ander”.
Voor mantelzorgers die intensief en langdurig voor iemand zorgen zijn er mooie maar ook zware en teleurstellende tijden. Het kan het fijn zijn om te ontdekken hoe je goede momenten kunt vasthouden, er meer van kunt genieten.  Mindfulness kan daarbij een hulpmiddel zijn.
De betekenis van mindfulness is aandacht geven op een bepaalde manier, gericht in het hier en nu en niet veroordelend. Maar ook aandacht voor je lichaam en emoties en het gebruiken van al je zintuigen. Denk aan:
  • handelen op de automatische pilot
  • bewust worden wanneer raak ik in de stress en wat is mijn reactie voor mij zelf en mijn omgeving?
  • piekeren kost mij veel energie hoe kan ik dit hanteren
  • omgaan met mijn emoties
  • omgaan met onzekerheid en verwachtingspatronen
Tijdens deze ochtend komt de theorie  aan bod en is er ruimte voor ontspanningsoefeningen  en mindfulness oefeningen. 
De gastspreker is Lonneke Gerritsen, gecertificeerd  mindfulnesstrainer.
Komt u ook? 
Het Mantelzorgcafé wordt georganiseerd door Innoforte en Attent wonen welzijn zorg i.s.m. het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp en Mantelzorg en is toegankelijk voor alle inwoners van de gemeente Rheden en Rozendaal. 
U bent vanaf 9.30 uur welkom, het programma start om 10.00 uur, en eindigt uiterlijk om 12.00 uur. Aan het bezoeken van de mantelzorgcafé  zijn geen kosten verbonden, koffie en thee zijn gratis. 
Aanmelden
Om te weten op hoeveel bezoekers zij kunnen rekenen, vragen zij u om dit even telefonisch door te geven. Dit kan tot 11.30 uur 19 juni  2014.
Telefoon 026 – 3707070 van Meldpunt Vrijwillige Thuishulp Rheden en Rozendaal, op werkdagen van 9.30 tot 11.30 uur, of per e-mail [email protected] 
Vervoer of vervangende zorg
Mocht de opvang voor de thuissituatie of het vervoer voor u een probleem zijn, wilt u dan tijdig contact opnemen met het Meldpunt.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button, beiden onder de foto. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen