Concert met drie kleuren door Vocaal Ensemble Szabó in NBP gebouw te Velp

Foto:

VELP – “Vocaal Ensemble Szabó” geeft een concert op zaterdag 24 mei 2014 om 20.00 uur in het NPB gebouw, dr. Fabiusstraat 12, Velp.  De entree bedraagt €10,–. Voorverkoop is bij boekhandel Jansen & de Feijter, Emmastraat, Velp.

Het is het eerste concert van het Ensemble Szabó dat vorig jaar is opgericht door dirigente Katalin Szabó en bestaat uit 12 gevorderde zangers. De zangers komen uit Arnhem, Nijmegen, Didam, Westervoort , Duiven en Doesburg.
Het koor geeft een a capella concert met composities van Engelse, Nederlandse en  natuurlijk Hongaarse componisten, want wie zou het meest thuis kunnen zijn dan Katalin Szabó met haar Hongaarse achtergrond?
Het koor begint met Engelse madrigalen van Bennet, Tomkins en Elgar . Verder zingt het werken van Nederlandse componisten als Verheij,  Klerk,  De Leeuw en Verhulst
Als intermezzo zullen twee sopranen uit het koor,  Emy Klomp en Clementine Gelauff, delen uit de Stabat Mater van Pergolesi zingen. Het koor sluit het concert af met Hongaarse stukken van Bárdos, Járdányi en Petrovics, die in het Hongaars gezongen worden.
Het Vocaal Ensemble is een projectkoor voor gevorderde zangers. Bij het  volgende project, dat na de zomer van start gaat, zullen  Noorse, Finse en natuurlijk Hongaarse stukken op het repertoire staan. 
Heeft u interesse? Meer informatie: Katalin Szabó 026-3649616
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen