Duo Kokopelli speelt ‘migrations’

Foto:

VELP – Op vrijdag 4 april speelt het duo Kokopelli bij Boekhandel Jansen & de Feijter. Het programma ‘Migrations’ is een wonderlijk en eigenzinnig avontuur waarin Indiase raga’s een even belangrijke rol spelen als de jaren ’30 swing van Benny Goodman, treurende tango’s van Piazzolla, klagende klezmer en barbaarse Balkandansen. 

Duo Kokopelli zet een akoestisch concert neer met een eigenzinnige mix van weemoedige en zinderende stijlen en weet het publiek keer op keer te raken (Quotes: ‘opwindend’ – ‘ik wist niet dat een klarinet zo kon klinken’ – ‘boeiend samenspel’-’tot tranen geroerd’-‘heftig’).
Duo Kokopelli bestaat uit pianiste Mirjam Wagter Smitt en klarinettist Maarten Mestrom.
Mirjam Wagter Smitt studeerde piano in Arnhem, in de tijd waarin de opleiding Lichte Muziek nog dusdanig in de kinderschoenen stond dat ze besloot klassiek te studeren. Echter het bloed kruipt waar het niet gaan kan – inmiddels heeft ze drie theatervoorstellingen op haar naam staan, waarin ze zowel klassieke pianowerken als ook eigen instrumentale composities en liedjes speelde en zong. In DUO KOKOPELLI beperkt ze zich weliswaar tot de piano, maar doet daarop alles wat je niet bepaald bij een klassieke piano-opleiding leert: tango, klezmer, jazz.
 
Maarten Mestrom werd eerst journalist en ontdekte daarna zijn passie: de klarinet, en ging alsnog naar de Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. In DUO KOKOPELLI ontpopt hij zich tot een ware improvisator, met veel gevoel voor stijl. De rode draad die de verschillende stijlen met elkaar verbindt, en het verhaal daarover tijdens het concert, staan op zijn conto.
Vrijdag 4 april – aanvang 20.00 uur – Jansen & de Feijter – entree € 10,00
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
 
duokokopelli-flyer-1
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen