Velpse winkels dupe van winkeldief

Foto: Photo credit: Foter.com

COLUMN – Een bijzondere, merkwaardige diefstal in het centrum van Velp. Ik was op het juiste tijdstip en op de juiste plaats om dit verhaal persoonlijk aan te horen.

Te weinig feiten en geen mogelijkheid tot journalistieke ‘hoor en wederhoor’ zorgt er voor dat er geen nieuwswaardig artikel in zit. Toch is het een verhaal om te delen en laat ik nou ook net columns schrijven.

Woensdagochtend

Gisterochtend stond ik in een winkel in Velp. Zoals altijd ben ik daar wel even zoet, want wat een leuke spullen hebben zij daar. Bij binnenkomst passeerden mij al twee agenten en toen ik later bij de knutselspulletjes stond kwam mij een wel heel smeuïg verhaal ten oren.

Aangifteformulier

Een medewerkster sprak haar collega aan. ‘We moeten zo meteen in de pauze even het aangifteformulier invullen’. Mijn aandacht hebben ze. ‘Oh waarom, wat is er dan?’. Ik spits mijn oren.

Winkeldief

‘Er is hier een winkeldief op heterdaad betrapt. Een onderzoekje van de politie wijst uit dat wij niet de enige winkel zijn waar hij heeft toegeslagen.’ Je begrijpt vast dat er zoveel leuke knutselspullen waren dat ik hier nog wel een tijdje móest blijven luisteren. Uh….. kijken.

“Dat zijn wel hele dure sokken”.

Verhaal niet waterdicht

Vervolgens hoor ik het hele verhaal, waar ik bij moet vermelden dat dit het verhaal is dat de medewerksters onderling met elkaar bespraken en waarvan ik dus niet met zekerheid kan zeggen of dit feitelijk juist is en op de waarheid berust.

Politie

Die ochtend is er een man op heterdaad betrapt bij hen in de winkel. Hij had de winkel verlaten met een paar sokken, die hij niet had afgerekend. Politie werd ingeschakeld. De man bleek meerdere spullen bij zich te dragen, die overduidelijk van andere winkels kwamen. Meneer had geen bonnetje en zijn verhaal wankelde aan alle kanten.

Onderzoek

De speurneuzen van de politie kwamen er uiteindelijk achter dat deze winkeldief ook bij andere winkels op de Hoofdstraat in Velp heeft toegeslagen. Op verschillende bewakingsbeelden was te zien hoe hij te werk is gegaan en de kassa zonder te betalen, voorbij liep.

Boete

De medewerkster sloot haar verhaal af met; ‘Wij zijn de zesde winkel die aangifte gaat doen. Dat betekent dat meneer 6 x 181 euro moet betalen plus het bedrag van de artikelen.’

Helemaal terecht vind ik. Goede straf, maar oef…., dat zijn wel hele dure sokken.

Ramadan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen