Rheden eet smakelijk uit de krant

Foto: rheden.nieuws.nl

COLUMN – Eerder wees uw columnist u op de kookrubriek uit de Gelderlander die sterk verbeterd is. Naast de wekelijkse recensie van een restaurant en achtergrondartikelen over eten en ingrediënten, kunt u daar ook recepten vinden zodat u met regelmaat iets nieuws op tafel kunt zetten.

Ook andere kranten voorzien u van de nodige inspiratie om gevarieerd te eten en zo nu en dan eens buiten uw eigen recepten- en kookboeken te kijken. Hieronder een greep uit de kookrubrieken van deze week.

Voorgerechten

Grieks gevulde paprika’s van tv-programma en website Dagelijkse Kost is misschien wat veel werk, het resultaat is er dan ook naar. Uit de Volkskrant Antonella’s pasta cacio e pepe is een verrassende pasta.

Hoofdgerechten

Salade met biefstuk en Parmezaan (Effe Cheffen via de Gelderlander) is snel klaar en ook geschikt als lunchgerecht. Gisteren was het Saint Patricksday (de nationale Ierse feestdag) waar de Telegraaf een passend hoofdgerecht bij bedacht, het kan uiteraard op elke dag worden opgediend.

Nagerechten

Witte chocolade kwarktaart van 24 Kitchen uit de Gelderlander: lekker zoet, minder geschikt als u wilt afvallen en let op de bereiding vraagt veel (wacht)tijd. Dagelijkse kost heeft wat uw columnist betreft het mooiste nagerecht van deze week: Poffertjes met chocoladesaus en vanille-ijs.

Nog een extraatje voor een rustig moment: Kaneelbroodjes uit de Telegraaf met Populus 6921* van Brouwerij Rodenburg uit Rha. Zelf gemaakte kaasvlinders voor bij de borrel komen uit de NRC.

Uw columnist gaat nu aan de koffie met een lekker stuk rijstevlaai uit Zuid-Limburg.

* Populus 6921 is een idee van bierliefhebbers en buurmannen uit de Populierenlaan in Duiven met postcode 6921. Zij brouwden met Steve Gammage in zijn brouwerij Rodenburg, bekend van de Bronkhorster bieren, een quadrupel.

Rheden eet smakelijk!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen