Rheden Nieuws eet polenta en pastisada de caval

Foto: evilhayama on Foter.com CC BY-ND

COLUMN – In de Gelderlander stond een oproep voor de amusewedstrijd die restaurant de Kromme Dissel organiseert omdat het 50 jaar bestaat. Hier vindt u de voorwaarden.

Best slim om op deze manier aandacht op je restaurant te vestigen en het geeft de Heelsumse chef-kok weer veel nieuwe ideeën.

Vindt u glazige aardappels ook zo vervelend? Dat is met name irritant bij het maken van puree. De harde stukjes aardappels zitten dan door het hele gerecht en ze zijn niet lekker. Als u aardappels bewaart, rotten de glazige aardappels als eerste en tasten dan ook de goede aardappels aan. De frietindustrie kan er nog wel wat mee, vreemd genoeg.

Glazige aardappels bevatten te weinig zetmeel. U herkent het bij het doorsnijden aan de doorzichtige structuur in de aardappel. Door het zetmeeltekort ontstaan er nieuwe knolletjes. Vaak is dat na een warme en droge periode. Als dan veel regen valt gaat de plant nieuwe aardappels maken. De kleine aardappeltjes onttrekken dan voedsel uit de grote aardappels.

Uw columnist geeft misschien wel door angst voor glazige aardappels vandaag de voorkeur aan polenta. Dit Noord-Italiaanse graan- of maisgerecht kunt u kant-en-klaar kopen of helemaal zelf maken. Bij Slagerij Ernste in Arnhem kunt u voordelig paardenvlees kopen.

Hiervan is bijvoorbeeld pastisada de caval te maken dat goed combineert met polenta. Donderdag is uw columnist begonnen met deze maaltijd: het vlees moet 2 dagen marineren, gisteren heeft het drie uur zachtjes staan sudderen en vanmiddag, na een nachtje afkoelen, mag het nog minstens 3 uur sudderen. Lekker duurt lang.

Rheden eet smakelijk!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen