Expositie Van Gogh in Kröller-Müller verlengd

OTTERLO – De tentoonstelling ‘Vincent is back deel II – Land van het licht verlengd’ is verlengd tot en met 6 oktober. De expositie is te zien in het Kröller-Müller Museum en zou tot 22 september duren.

In Vincent is back staat de omvangrijke Van Gogh-verzameling van het museum centraal. Vincent is back vertelt het verhaal van Van Gogh in twee delen. In deel 1, Geboortegrond (tot en met 1 april 2013) lag de nadruk op Van Gogh’s Hollandse periode (1881-1886). 
In deel 2, Land van het licht, ligt het accent op de werken in zijn Franse tijd (1886-1890), als de kunstenaar tot volle wasdom komt. Naast schilderijen wordt ook een tiental tekeningen getoond. Vanwege hun lichtgevoeligheid zijn deze maar zelden te zien. 
 
Op 7 oktober wordt gestart met de herinrichting van de Van Gogh Galerij. Het publiek kan, weliswaar op enige afstand, getuige zijn van deze herinrichting. Na Vincent is back houdt de Van Gogh-collectie in wisselende samenstelling een prominente plaats in de collectiepresentatie.
Het Kröller-Müller Museum ligt in Nationaal Park Hoge Veluwe, Houtkampweg 6, 6731 AW Otterlo. Het park is ook te betreden via Schaarsbergen en Hoenderloo.
Info: www.kmm.nl 

Op de hoogte
blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik
HIER en druk op
“Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via
@HetRhedenNieuws

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de
nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen