Opening schilderijen-expositie van Ons Raadhuis in Zoomerij Velp

Foto: Ons Raadhuis

VELP – Op dinsdag 6 februari opende voorzitter Rita Keverling van Ons Raadhuis de schilderijen-expositie ‘Het huis van mijn leven’ in de Zoomerij (Voorheen bibliotheek). Dit was een schilder-project dat in het najaar van 2023 werd uitgevoerd op Ons Raadhuis.

Schilderdocente Suzan Spoelstra nam de deelnemers mee in de verbeelding van ‘Het huis van je leven’. Ieder individueel huis begon met het bedenken van de kamers en het vormgeven van de ruimtes binnen het huis. Elke kamer had een thema en binnen die kamers werden gedachten, gevoelens en herinneringen verbeeld. Bijvoorbeeld ‘De wenteltrap der beweging’ of de ‘badkamer van inkeer’.

Suzanne inspireerde de amateur-schilders met deze aanpak. Zij probeerde de deelnemers te verleiden om hun eigen grenzen te verkennen en desnoods te verleggen. Maar ook als de deelnemers niet uit de voeten konden met het thema raakten ze aan het schilderen. Dan werden ze gestimuleerd op het doek of papier te zetten wat er uit hun penseel kwam vloeien. De amateur-schilders maakten uiteindelijk veel meer dan alleen ‘ruimten van het huis van hun leven’.

Suzan Spoelstra bedankte de amateur-schilders nogmaals voor het feit dat ze met ze had mogen samenwerken. Mensen die ze normaal niet zo intensief zou ontmoeten. En die haar leerden wat ‘Je bent nooit te oud om te leren’ in de praktijk betekent.

Deelnemer S. de Lange bedankte de docent en Ons Raadhuis, en adviseerde iedereen van 55+ eens naar Ons Raadhuis te gaan om zich te laten inspireren. Zij doet inmiddels ook mee aan een podcastproject. ‘Oud worden in niet voor watjes en zo blijf je geïnspireerd en uitgedaagd worden’, gaf ze aan.
Het is geweldig dat deze geanimeerde opening in de Zoomerij plaats kon vinden. En fijn dat je er tegenwoordig terecht kunt voor zoiets met een (alcoholvrij) drankje en een knabbeltje.

De expositie is tot en met donderdag 28 maart 2024 te bekijken in de Zoomerij aan Den Heuvel

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen