Ralph Lambertz in galerie Halte de Engel.

Foto:

DE STEEG – Van 11 september t/m. 30 oktober presenteert Cultuurbedrijf RiQQ een expositie van werk van Ralph Lambertz in galerie Halte De Engel in het gemeentehuis in De Steeg. 

Lambertz is een veelzijdig beeldhouwer die een rijk oeuvre heeft ontwikkeld met reeksen werken die uiteenlopende fascinaties laten zien. Zijn vloeistofobjecten, letterbeelden, strandvondsten, bijenbeelden, sleutelhangers, zijn honden en auto’s en zijn werken uitgevoerd in siliconenvertonen een hechte samenhang. 
Die bestaat vooral uit zijn interesse voor de verschillende manieren waarop de dingen, dieren en mensen zich laten zien. De ‘verschijningen’ die hij hiervan oproept, zijn laag voor laag telkens anders opgebouwd, waardoor ze niet meteen hun karakter verraden.
Openlijke vrijages tussen beeldhouwkunst en schilderkunst zijn niet nieuw. 
Ook in het werk van Lambertz is dat zichtbaar. In zijn beelden zijn schilderkunstige benadering en ruimtelijke werking op een bijzondere manier met elkaar verstrengeld. De manier waarop hij de principes van expressionistische schilderkunst combineert met ruimtelijke structuren levert een lichtvoetige uitstraling op. 
Galerie Halte de Engel – gemeentehuis – Hoofdstraat 3 De Steeg. Openstelling: ma t/m do 09.00 – 17.00 en vr. 09.00 – 12.30 uur.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen