Expositie Joop van Leeuwen in de Paperclip

Foto:

VELP – Van 26 augustus tot 7 oktober 2014 is in de lichtstraat van ontmoetingscentrum de Paperclip werk te zien van Joop van Leeuwen uit Arnhem.

Hij kreeg bij schilderschool TerpenTijn in Velp les van Hans Pieters, waarbij hij leerde om te gaan met verschillende materialen en technieken, zoals houtskool en gesso. Zijn voorkeur gaat nu uit naar acrylverf.
Hij werkt veel aan de hand van andere schilders, vooral de Impressionisten en de Haagse School. Er zijn docenten die het nabootsen van grote meesters niet goed vinden, maar in het verleden werd dit door academiestudenten ook gedaan. 
Joop van Leeuwen neemt ook wel foto’s als voorbeeld o.a. voor landschappen. Schilderijen met figuren zijn voor hem echter het meest interessant. Op dit moment zit Joop in de schildersgroep van Wies Jansen. In zo’n groep kun je elkaars werk bespreken en zo wordt ieders creativiteit gestimuleerd. 
De Paperclip ligt aan de Eiberstraat 14-16 in Velp. De tentoonstelling is te bezichtigen op werkdagen van 10-12 en van 14-16 uur. Zie ook www.paperclipvelp.nl
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen