Jasper van Deutekom in Hagenau.

Foto:

DIEREN – Op uitnodiging van Cultuurbedrijf RiQQ exposeert tot 1 maart 2015 beeldend kunstenaar Jasper van Deutekom schilderijen in Hagenau, het gebouw van de Dierense huisartsengroep aan de Wilhelminaweg in Dieren.

Als klassiek geschoold tekendocent aan de lerarenopleiding in Zwolle heeft van Deutekom zijn basis in het tekenvak. Met houtskool zoekt hij naar de juiste vorm, richting en verhoudingen. De tekeningen zijn een wirwar van lijnen die hun weg zoeken naar het beeld dat hij in zijn hoofd heeft. 
In het schilderwerk hanteert hij eenzelfde manier van werken. Veelal vlot opgezet met houtskool waarna er met een karakteristieke toets, vorm en kleur wordt gegeven aan het beeld. De vertaling van het gekozen onderwerp, is in zijn hoofd al ontstaan. 
Vaak is het een momentopname, een snapshot, een impressie. Het werk van een romanticus die om zich heenkijkt en beelden ziet die geschilderd moeten worden.
 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen