Schatgraven in Museum Bronbeek

REGIO – Omroep Gelderland had op zondag 1 februari een schatgraven taxatie dag op landgoed Bronbeek aan de Velperweg in Arnhem georganiseerd. Iedereen kon op die dag gratis zijn spullen laten taxeren door één van de deskundigen. Velen maakten gebruik van deze mogelijkheid, men was vanaf 10.00 uur welkom.

Men kreeg bij binnenkomst een nummer uitgereikt en werd opgeroepen als men aan de beurt was. De taxatie begon om 11.00 uur. Om 11.15 uur waren al meer dan 400 nummers uitgedeeld, het geduld van de bezoekers werd met dit grote aantal wel op de proef gesteld.

Gelukkig was er van alles te krijgen in het restaurant de Kumpulan wat de wachttijd verzachte.
Er werd weer van alles mee gebracht in grote tassen, zelf grote koffers vol. Soms een familiestuk bijvoorbeeld een: schilderij, klok, speelgoed, zilveren lepels of kannen of aardewerk.

Soms zaten er zeer mooie of zeldzame dingen bij, deze kwamen dan in aanmerking voor TV opname als men dit wilde. Dit werd in het gebouw vooraan op het landgoed gedaan.

De opnames hiervan zijn te bekijken op 15, 22 februari en 1 maart 2015 bij Omroep GLD ‘Schatgraven’ elke zondag om 18.20 uur, en word dan ieder uur herhaald.

Velperweg  1-2-15   004

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen