FOTO’s: Bevrijdingsconcert Rhedens Fanfare Corps

RHEDEN – Het Rhedens Fanfare Corps gaf een bevrijdingsconcert op zondag 3 mei 2015 in Café en Zalencentrum “Ons Huis” aan het Mr. B. van Leeuwenplein in Rheden.

Het concert stond in zijn geheel in het teken van de bevrijding van Rheden 70 jaar geleden. Het programma bevatte muziekwerken, die verbonden zijn aan de tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Nederland.

Vooral het muziekwerk “Van Oranje”, dat speciaal voor het landelijk bevrijdingsfeest was gecomponeerd, sprak tot ieders verbeelding. Maar er waren ook stukken van Vera Lynn “Forever” en “A Tribute to the Liberators” te horen.

Na de pauze kwamen onder andere “The Rolling Stones on Tour”, “Latin Satin”, “Latin RFC” en “Happy” aan bod. Het was een genot om al deze prachtige muziekstukken te horen spelen door dit geweldige en zeer goed bezette muziekkorps.

De ruim 135 bezoekers werden welkom geheten door de voorzitter van het Corps Kees Staats, het corps stond onder leiding van dirigent Harry van Bruggen.

Op 6 november geeft het slagwerkonderdeel van het Rhedens Fanfare Corps een concert in de Hangmat aan de IJsselsingel in Rheden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen