Benefiet voor nieuwe muziekkoepel in Ellecom.

ELLECOM – Afgelopen zondag 2 april was er een groots benefiet georganiseerd door muziekvereniging Excelsior om geld in te zamelen voor een nieuwe muziektent aan het Dorpsplein in Ellecom.

De koepel uit 1948 die gebruikt werd door de muziekvereniging Excelsior en de Oranjevereniging brandde op 31 december geheel af. Deze werd gezien als belangrijke ontmoetingsplek voor bewoners en verenigingen.

Al snel kwamen diverse inwoners met het idee om een benefietbijeenkomst te houden om zo een bijdrage te kunnen leveren aan de wederopbouw van de muziektent. Ook de gemeente Rheden vindt het belangrijk dat de muziektent terugkeert en heeft alle medewerking toegezegd.

Afgelopen vrijdag zijn er twee tekeningen gepresenteerd voor de nieuwe muziekkoepel, deze worden nog nader bekeken.

In 2018 bestaat Muziekvereniging Excelsior 125 jaar en is daarmee een van de oudste muziekkorpsen van de gemeente Rheden. Dit moet natuurlijk wel in een nieuwe muziektent gevierd kunnen worden.

Het benefiet werd om 11.00 uur geopend door ondernemer en voorzitter van de muziekvereniging Bertus Samberg hij heette iedereen van harte welkom. Na een korte toespraak konden de ongeveer 100 dorpsbewoners, zich te goed doen aan de brunch waarvoor zij zich hadden opgegeven en waarvoor zij € 7,50 betaalden. Ook dit bedrag komt weer ten goede komt aan de nieuw te bouwen muziektent. Ook stond er een melkbus waar een vrijwillige bijdrage in gedaan kon worden.

Het Combo Van Berkel speelde lichte muziek tijdens de brunch. Na de brunch liet dweilorkest Freestyle & Herrie van zich horen, waarna het koor Sursum Corda optrad samen met het Fanfare orkest, gevolgd door een zangoptreden van Annelies & dochter. Ook het mannenkoor uit Ellecom liet van zich horen, zo ook het jeugdorkest van de fanfare.

Om 15.00 uur was er een dirigeercompetitie met onder andere burgemeester Petra van Wingerden, ook de heer Frans Graf zu Ortenburg beschermheer van Excelsior en graaf van Middachten had toe gezegd te komen maar liet dat helaas afweten. Maar er waren nog 2 kandidaten te weten Theo van Berkel en Jan Rooding.

Nadat de dirigent had uitlegd en laten zien, aan de 3 kandidaten hoe men een orkest moet leiden en was het de eer aan burgemeester Petra van Wingerden om als eerste het orkest te leiden. Later gevolgd door Jan Rooding en Theo van Berkel.

Een jury bestaande uit Rogier Ritzen, Femke Tijenk en Henk Cock beoordeelde het geheel en besloot na rijp beraad dat Jan Rooding als winnaar werd uitgeroepen. Hij ontving daarmee een “gouden dirigeerstok” uit handen van Roger Ritzen. Als tweede werd de burgemeester aangewezen en Theo van Berkel als derde, dit om zijn hilarische inzet ij het leiden van het orkest te leiden wat voor vele lachsalvo’s zorgde.

De middag werd afgesloten door een zangoptreden van de heer Laarman waarna de Tiroler band Die Liemers Böhimische de dag afsloot.

Het was een zeer geslaagde dag voor alle betrokkenen, later zal bekend worden gemaakt wat het geheel heeft opgeleverd voor de muziekkoepel.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen