Herdenking bevrijding en oorlogsslachtoffers gemeente Rheden

GEMEENTE RHEDEN – Op donderdag 13 april om 10.00 uur was er een herdenkingsbijeenkomst op de Algemene Begraafplaats en Gedenkpark Heiderust aan de Lentsesteeg 21 in Rheden.

Tijdens deze bijeenkomst worden de oorlogsslachtoffers herdacht en de bevrijding gevierd. ’s Middags was er om 13.30 uur een herdenking bij het oorlogsmonument in het Carolinapark in Dieren. Op zondag 16 april 2017 is het namelijk 72 jaar geleden dat de gemeente Rheden werd bevrijd.

Tijdens de bijeenkomst op Heiderust droegen leerlingen van verschillende basisscholen een gedicht voor. Burgemeester Petra van Wingerden-Boers hield een toespraak. Daarna werden er kransen gelegd en volgde er een defilé langs de monumenten. Voor en na de plechtigheid speelde het Rhedens Senioren Orkest (RSO). Na de herdenking was er een informeel samenzijn, waarbij kinderen en veteranen elkaar konden ontmoeten. Comité Heiderust 16 april en het team Begraafplaatsen van de gemeente Rheden organiseerden deze herdenking.

Herdenking Carolinapark Dieren

De Stichting Oranjerie Dieren en Vrienden van deze Stichting organiseerden in samenwerking met onder andere Scholengemeenschap Het Rhedens en OBS Koningin Emma de bijeenkomst in Dieren. Leden van het Mannenkoor Dieren, Keep Them Rolling en Harry Leeman ondersteunden deze herdenking met hun aanwezigheid, rollend materieel en het vertellen van een levensverhaal. Kinderen droegen eigen gedichten en verhalen voor. Burgemeester Petra van Wingerden-Boers hield ook hier een toespraak en legde een krans samen met wethouder Pos.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Oorlogsslachtoffers mogen niet worden vergeten. Dankzij militairen en verzetsmensen mogen wij in vrijheid leven. Velen van hen hebben hiervoor hun leven gegeven. Anderen hebben vreselijke herinneringen aan de oorlog overgehouden. Samen willen wij hen herdenken en eren.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen