Kröller-Müller Museum koopt prominent werk aan van Giacomo Balla

Foto:

OTTERLO – Het Kröller-Müller Museum heeft onlangs de duurste aankoop in haar geschiedenis gedaan. Voor een werk van Giacomo Balla werd 2,8 miljoen euro betaald.

Het museum kon ‘Forme rumore di motocicletta’ (1913-1914, olieverf en gouache op papier, 73 x 101 cm) van Giacomo Balla (1871-1957) aankopen, dankzij de steun van de BankGiro Loterij, de Vereniging Rembrandt, SNS REAAL fonds, VSBfonds en het Mondriaan Fonds. Het schilderij is afkomstig uit een particuliere collectie.
Met de aankoop van Forme rumore di motocicletta kan het Kröller-Müller Museum als enige museum in Nederland het futurisme als integraal onderdeel van de kunstgeschiedenis in de vaste opstelling laten zien. In de jaren zeventig verwierf het museum Volo di rondini (1913) van Giacomo Balla en de sculptuur Forme uniche della continuità nello spazio (1913) van Umberto Boccioni.
Onlangs kon de presentatie van het futurisme worden aangevuld door Le Tour Eiffel, La danze dell’orso en Ritratto femminile van Gino Severini (1883-1964), eveneens werken uit de hoogtijdagen van de beweging, die het museum in langdurig bruikleen kreeg.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen