Brandweer oefeningen Arnhem

Foto:

ARNHEM – Eén keer per jaar organiseert de brandweer Arnhem-Westervoort realistische oefendagen. Dat gebeurt dit jaar weer in oktober. 

Verschillende scenario’s
De oefenleiding van Brandweer Arnhem-Westervoort heeft vier scenario’s bedacht om te kunnen toetsen of de kennis en vaardigheden van de repressieve medewerkers op voldoende niveau zijn. De oefeningen variëren van een grote brand tot hulpverlening bij een ongeluk en van hulpverlenen in een uitzonderlijke situatie tot mensen begeleiden bij een incident. 
Betrokkenen
De ploeg Arnhem-Westervoort heeft vijf piketten: vier beroepspiketten (24 uurs-bezetting) en één vrijwilligerspiket. Om iedereen dezelfde oefeningen te kunnen aanbieden zijn nog vier realistische oefendagen nodig met dezelfde incidenten. Bij de oefeningen wordt meegewerkt door verschillende bedrijven en organisaties die onder meer ruimten beschikbaar stellen. Ook worden lotusslachtoffers ingezet en studenten van de Hogeschool Artez en leerlingen het Rijn-IJsselcollege. Dit om alles zo realistisch mogelijk te laten verlopen, maar  in risicodragende situaties maakt de brandweer gebruik van poppen.  
Wanneer?
De oefeningen zijn op vrijdag 11-, maandag 21-, zaterdag 26- en woensdag 30 oktober. De lokaties waar geoefend wordt, zijn bij Akzo-Nobel aan de Velperweg, bij Tennet/Liandon aan de Diependaalseweg en Willemeen aan het Willemsplein. De brandweer probeert de overlast tot een minimum te beperken. Ook op het industrieterrein Kleefse Waard zijn oefeningen, maar dat zal voor burgers geen overlast geven. Voor iedereen die toch in de buurt van een oefening is, vraagt de brandweer haar instructies op te volgen, zodat de oefening goed kan verlopen.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen