‘Affiche van de Indische tentoonstelling in Arnhem’ archiefstuk van het jaar?

Foto:

Welk stuk is het mooiste, meest bijzondere of ludieke archiefstuk uit de Nederlandse collecties? Is dat De Kus, een intiem afscheidsmoment van een polderwerker en zijn lief op de kade in Amsterdam uit 1941, de Akte van Abdicatie waarmee Koningin Beatrix in april afscheid nam van haar troon of één van de 41 andere genomineerde stukken?

Stem vanaf 1 oktober op ons archiefstuk op www.onsdna.nl/gelders-archief
Het Gelders Archief hoopt in elk geval dat  ‘het affiche van de Indische tentoonstelling in Arnhem’ als winnaar uit de bus komt. Dit stuk uit zijn collectie is door de achterban van het Gelders Archief als mooiste genomineerd. Vanaf  1 oktober, tijdens de Maand van de Geschiedenis, kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete stuk tijdens de landelijke verkiezing ‘Stuk van het Jaar’. Dat kan op de website www.onsdna.nl/stukvanhetjaar
De winnaar, met het ‘Stuk van het Jaar’, wordt meteen na afloop van de Maand van de Geschiedenis bekendgemaakt op vrijdag 1 november. Dan vindt ook de prijsuitreiking plaats. 
Affiche van de Indische tentoonstelling in Arnhem
Het ‘affiche van de Indische tentoonstelling in Arnhem’ moet het in de landelijke verkiezing ‘Stuk van het Jaar’ opnemen tegen zo’n veertig andere archiefstukken uit geheel Nederland. Verkies ‘het affiche’ van het Gelders Archief tot hét mooiste archiefstuk van Nederland en stem vanaf 1 oktober via www.onsdna.nl/gelders-archief.
Inhoudelijke gegevens over het affiche:
Bron: 1507 Collectie affiches 214
Technische details: Affiche
Datering: 1928
Maker: Nicolaas P. De Koo (1881-1960)
Beschrijving: Affiche van de Indische tentoonstelling op het landgoed Zypendaal in Arnhem (juni en juli 1928). De hurkende Javaan en staande Surinaamse vrouw verenigen de koloniën in een naaldboomachtige vorm, die vermoedelijk verwijst naar het park van Zypendaal waar het evenement plaats vond. De expositie wordt door ongeveer een half miljoen mensen bezocht en is het grootste vooroorlogse evenement in Arnhem.
Landelijke publieksactiviteit
De landelijke publieksactiviteit ’Stuk van het Jaar’ geeft een idee welke interessante, vreemde, mooie, spannende en bijzondere archiefstukken zich in de Nederlandse archiefinstellingen bevinden. De hele maand oktober kan iedereen stemmen op zijn/haar favoriete archiefstuk. ‘Stuk van het Jaar’ is een initiatief van BRAIN (Branchevereniging Archiefinstellingen Nederland) en enkele archiefinstellingen.
Foto boven: www.onsdna.nl/stukvanhetjaar, foto onder: Gelders Archief
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
affiche-gelders-archief
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen