Bierwandelen naar Cambrinus Zutphen

Foto:

ARNHEM – Bierwandeltochten uit Arnhem organiseert deze maand een tocht in Gelderland. Op zaterdag 28 september wordt er gewandeld van Klarenbeek naar Zutphen, waar vervolgens een bierproeverij op het programma staat.

Initiator en wandelgids van Bierwandeltochten Maarten Exel: “Het is een prachtige wandeling. Vanaf station Klarenbeek wandelen we over de Veluwsche bandijk, door de Voorster Klei en langs de IJssel naar Zutphen, om vervolgens te genieten van een bierproeverij bij brouwerij Cambrinus”. Meer dan 15 bier- en wandelliefhebbers hebben zich al aangemeld voor de bierwandeltocht naar  de Hanze-stadsbrouwerij Cambrinus in Zutphen. 
 
Bierwandeltocht naar Hanze-stadsbrouwerij Cambrinus, Zutphen
De wandeltocht gaat over zandpaden door bos, over de Veluwsche bandijk met zijn wielen en kolken. Vanaf Voorst lopen we over het kerkenpad door de Voorster Klei en over de rivierdijk langs de IJssel gaan we richting Hanzestad Zutphen, waar we een speciale bierproeverij doen bij de Hanze-stadsbrouwerij Cambrinus. Heel uniek want zijn bier is alleen hier te proeven! 
Tijdens de wandeltocht vertelt de gids over de natuur en de omgeving waar je doorheen wandelt, af en toe staan we stil bij bijzondere cultuurlandschappen. In de stad Zutphen lopen we langs markante punten zoals de Droge Nap. De bierproeverij en rondleiding wordt begeleid door de brouwer Gerrit Wolf. Tijdens de proeverij van 6 verschillende bieren worden er hapjes geserveerd en vertelt Gerrit over de bieren, de brouwerij en het brouwproces.
bierwandeltocht-header-veld
 
Wandel en proef mee!
De afstand van de wandeltocht is 13 km. Het beginpunt is station Klarenbeek. De kosten voor een Bierwandeltocht, inclusief wandeltocht, rondleiding brouwerij, bierproeverij met hapjes, zijn € 20,- per persoon. Wil je mee met de bierwandeltocht: mail naar [email protected]. Vermeld je naam, aantal personen, telefoonnummer en woonplaats.
 
Bierwandeltochten – Proef de natuur
In het kader van promotie van het Nederlandse bier en landschap organiseert Bierwandeltochten uit Arnhem, iedere maand een bijzondere wandeltocht. Elke maand is er een (of meerdere) bierwandeltocht(en) door mooie natuurgebieden zoals de Ginkelse Hei, de Meijendel, het Vechtdal, Lange Duinen en de Veluwezoom. Wandelend door bossen, heide, over zandpaadjes, langs rivieren en hunebedden proef je de natuur. De wandeltocht eindigt bij een lokale brouwerij met een rondleiding en een proeverij van hun speciale bieren.
Voor meer informatie zie: www.bierwandeltochten.nl

Op de hoogte
blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik
HIER en druk op
“Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via
@HetRhedenNieuws

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de
nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen