Rommelmarkt Klarendal zonder kramen

ARNHEM – Door een verkeerde interpretatie van de vergunning heeft de rommelmarkt in Arnhem het zondag 8 september zonder kramen moeten doen. Ondanks aankondigingen langs de weg, parkeerden toch veel mensen hun auto op plaatsen waar kramen hadden moeten komen te staan. Door de koopwaar op de stoep uit te stallen is de markt alsnog door gegaan.

“Volgens de gemeente had ik de toegangswegen af moeten zetten met lint om te voorkomen dat mensen hun auto’s zouden parkeren”, vertelt organisatrice Karin Dielen. Zij organiseerde de markt voor het eerst, “Dit stond niet in de vergunning. Misschien is het gemeld tijdens een gesprek, maar dat heb ik niet onthouden. Ik heb niet de hele nacht op wacht gelegen”.
jl74dv6wfe1cv4g1ivec581ln
 
Toen de kraambouwers ’s ochtends arriveerden zagen ze direct dat er wat mis was. Op last van de brandweer is besloten de kramen niet te plaatsen, omdat bij calamiteiten geen vrije doorgang gegarandeerd kon worden. Toen afgelasting van de markt dreigde hebben huurders besloten hun koopwaar op de stoep uit te stallen.
Dielen heeft wel veel complimenten gekregen van bezoekers en bewoners voor de organisatie. “We hebben er het beste van gemaakt en het is toch een leuk dag geworden. Ik baal er enorm van, maar ziet het ook als een leergang voor de volgende keer”, aldus Karin Dielen, die aangaf de deelnemers die een kraam hadden gehuurd, hun inschrijfgeld terug te willen betalen.
m2u869v6p7tnnabfc7atjzr97
In vele gemeentes zorgt de gemeente bij het verlenen van een vergunning voor afzetten van een straat voor de afzetborden, maar bij gemeente Arnhem is dat niet zo. Lees ook: Rommelmarkt-Klarendal-Arnhem-bijna-rond
Klik op de foto boven voor meer foto’s; Bijdrage: Theo Jansen

Op de hoogte
blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik
HIER en druk op
“Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via
@HetRhedenNieuws

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de
nieuwsbrief.


ozoh3bgpo3qucg5g89c05mrok
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen