Helikopters van de Luchtmacht trainen boven Arnhem

ARNHEM – Helikopterbemanningen van de Koninklijke Luchtmacht trainen vanaf maandag 2 september weer tijdens de avonduren. Dit zal ook boven Arnhem en omgeving te zien en te horen zijn.

De avondvluchten vinden voornamelijk in het najaar plaats. Doordat de avonden dan langer zijn levert het trainen in deze periode de meeste trainingswaarde op. Er wordt in principe gevlogen op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tot uiterlijk 23.00 uur. Met de training bereidt de bemanning zich voor op een eventuele inzet waar ook ter wereld, dag en nacht. 
Vliegbasis
De trainingen vinden plaats in de directe omgeving van vliegbasis Gilze-Rijen en Militair Luchtvaartterrein Deelen, maar de trainingsvluchten kunnen ook elders in Nederland worden uitgevoerd. 
F-16’s
Niet alleen helikopterbemanningen moeten het vliegen bij duisternis trainen. Dit geldt ook voor vliegers van F-16 gevechtsvliegtuigen van de vliegbases Leeuwarden en Volkel. Zij doorlopen vanaf het najaar 2013 tot het voorjaar 2014 een avondvliegprogramma. 
Klachten
Militaire oefeningen worden vroegtijdig en zorgvuldig voorbereid. Toch kan het zijn dat omwonenden hinder ondervinden, bijvoorbeeld van de vliegbewegingen. Eventuele klachten kunnen worden ingediend via www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of via het gratis nummer 0800-0226033. Voor informatie over vliegbewegingen zie www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of Teletekst pagina 766. 
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen