Geslaagd 8bahn feestje in Park Presikhaaf Arnhem

ARNHEM – “Een park is voor iedereen, laten we proberen er zondag met zijn allen een leuk feestje van maken”. Dat was het uitgangspunt van organisator 8bahn om in Park Presikhaaf een picknick-hang-dj-feestje te bouwen. Het werd een meer dan geslaagde zondag.

De eerste schreden van 8bahn in Park Presikhaaf werden in 2010 gezet met een groots opgezet DJ/Dance festival. Met wat incidenten en een aantal klachten over geluidsoverlast werd dit evenement niet dat festival zoals dat van te voren gedacht werd. In 2013 werd van een ander uitgangspunt uit gegaan. In een openbaar park een plek bieden waar je fijn kan hangen, picknicken, dansen, kletsen of spelletjes doen. Geen entree en iedereen kan meenemen wat hij of zij wil. En voor diegenen die geen zin hebben van alles en nog wat het park in te slepen, datgene beschikbaar stellen voor bodemprijzen.
Zo stond er bij de bult een DJ-podium, een toiletgebouw, veel extra afvalbakken en horeca. Vanaf 13.00u was alles open. Bleef het ’s middags nog rustig, ’s avonds liep het gezellig vol. In een prima sfeer kon iederen doen wat tevoren bedacht was. Martin Hooke , Ditho (RDBCLK reggae), Le Roi Jacquot (Juxtapose), Lé-fì (8Bahn) en Patski (8Bahn) zorgden voor de beats en de rest ging als vanzelf.
q0j45taq2v8r2hg1qpm6fdkuw
Niet minder uniek was dat je zelfs niet hoefde te lopen voor je bestelde drankje. Een belletje naar ‘Ikwilkoudbier.nl’, en je bestelling werd keurig bezorgd.  Zoals aangekondigd duurde het feestje tot zonsondergang. En hier werd keurig gehoor aan gegeven, bezoekers zochten zonder morren elders vertier of gingen tevreden naar huis.
Als ‘8bahn in Park Presikhaaf’ altijd kan verlopen zoals dit op zondag 18 augustus gebeurde, is een nieuwe trend geboren. Mits alle betrokken partijen overeenstemming kunnen vinden, is het over vier weken weer. ‘We’ zijn zeker weer van de partij.
Bijdrage foto’s: Theo Jansen. Klik op de foto boven voor meer foto’s.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
cx8v8jyeu4bpbbho8550hkm09
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen