Waterschap Veluwe legt natuurvriendelijke oever aan in Weteringse Broek

Foto:

Op 7 augustus gaf het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Veluwe het projectplan natuurvriendelijke oever Weteringse Broek vrij voor inspraak. Het plan ligt ter inzage van 10 augustus 2012 tot 21 september 2012. Geïnteresseerden kunnen het plan inzien op deze website of bij het gemeentehuis van Voorst. Het projectplan gaat over de aanleg van een natuurvriendelijke oever op door het waterschap aangekochte gronden langs de Grote Wetering in de gemeente Voorst. De gemeente Voorst legt langs de voorziene natuurvriendelijke oever een fietspad aan. De combinatie tussen de natuurvriendelijke oever en het fietspad maakt wandelen en fietsen langs de Grote Wetering op deze plek nog aantrekkelijker. Het waterschap plaatst samen met de gemeente Voorst ook een aantal picknickbanken. De werkzaamheden starten naar verwachting in oktober 2012. Gebiedsvisie Weteringse Broek De aanleg van de natuurvriendelijke oever maakt onderdeel uit van de gebiedsvisie voor het Weteringse Broek. Deze visie is door Waterschap Veluwe en de gemeenten Voorst en Apeldoorn in 2006 vastgesteld. In de periode januari tot april 2012 zijn langs de Grote Wetering (en de Nieuwe Wetering) de eerste twee locaties ingericht.

Op 7 augustus gaf het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Veluwe het projectplan natuurvriendelijke oever Weteringse Broek vrij voor inspraak. Het plan ligt ter inzage van 10 augustus 2012 tot 21 september 2012. Geïnteresseerden kunnen het plan inzien op deze website of bij het gemeentehuis van Voorst.
Het projectplan gaat over de aanleg van een natuurvriendelijke oever op door het waterschap aangekochte gronden langs de Grote Wetering in de gemeente Voorst. De gemeente Voorst legt langs de voorziene natuurvriendelijke oever een fietspad aan. De combinatie tussen de natuurvriendelijke oever en het fietspad maakt wandelen en fietsen langs de Grote Wetering op deze plek nog aantrekkelijker. Het waterschap plaatst samen met de gemeente Voorst ook een aantal picknickbanken. De werkzaamheden starten naar verwachting in oktober 2012.
Gebiedsvisie Weteringse Broek
De aanleg van de natuurvriendelijke oever maakt onderdeel uit van de gebiedsvisie voor het Weteringse Broek. Deze visie is door Waterschap Veluwe en de gemeenten Voorst en Apeldoorn in 2006 vastgesteld. In de periode januari tot april 2012 zijn langs de Grote Wetering (en de Nieuwe Wetering) de eerste twee locaties ingericht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen