regionale politieberichten

DRIEL – Twee inwoners van Driel van 28 en 33 jaar zijn deze week door de politie in hun woonplaats opgepakt in verband met fietsdiefstal. De twee zouden de afgelopen tijd zeker twee fietsen in hun dorp hebben gestolen.De zaak kwam aan het licht nadat een inwoonster van Driel zich vorige week vrijdag 15 juni bij de politie meldde dat ze een dorpsgenoot met haar gestolen fiets had gezien. De bewuste fiets werd dezelfde dag nog teruggevonden en in beslag genomen.TerugHet spoor van de diefstal leidde vervolgens naar de 33-jarige man die afgelopen woensdag 20 juni werd aangehouden. Bij het verdere onderzoek kwam ook de 28-jarige als mede verdachte in beeld. Hij werd een dag later aangehouden. Bij hem werd ook een fiets aangetroffen die gestolen bleek. De gedupeerden hebben hun fietsen intussen weer terug. Meer zakenDe verdachte Drielenaren hadden verklaard de fietsen te gebruiken om zich te kunnen verplaatsen. De 28-jarige had verklaard meer fietsen te hebben gestolen die intussen weer door anderen zouden zijn ontvreemd. Volgens de 33-jarige was zijn aandeel slechts beperkt tot twee zaken. Beide mannen zijn na verhoor weer vrijgelaten in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie.

DRIEL – Twee inwoners van Driel van 28 en 33 jaar zijn deze week door de politie in hun woonplaats opgepakt in verband met fietsdiefstal. De twee zouden de afgelopen tijd zeker twee fietsen in hun dorp hebben gestolen.
De zaak kwam aan het licht nadat een inwoonster van Driel zich vorige week vrijdag 15 juni bij de politie meldde dat ze een dorpsgenoot met haar gestolen fiets had gezien. De bewuste fiets werd dezelfde dag nog teruggevonden en in beslag genomen.
Terug
Het spoor van de diefstal leidde vervolgens naar de 33-jarige man die afgelopen woensdag 20 juni werd aangehouden. Bij het verdere onderzoek kwam ook de 28-jarige als mede verdachte in beeld. Hij werd een dag later aangehouden. Bij hem werd ook een fiets aangetroffen die gestolen bleek. De gedupeerden hebben hun fietsen intussen weer terug. 
Meer zaken
De verdachte Drielenaren hadden verklaard de fietsen te gebruiken om zich te kunnen verplaatsen. De 28-jarige had verklaard meer fietsen te hebben gestolen die intussen weer door anderen zouden zijn ontvreemd. Volgens de 33-jarige was zijn aandeel slechts beperkt tot twee zaken. Beide mannen zijn na verhoor weer vrijgelaten in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie.

BARNEVELD – Een 22-jarige man uit Lunteren is donderdag 21 juni door de politie opgepakt wegens verduistering. De man wordt ervan verdacht zijn werkgever, een supermarkt in Barneveld, te hebben bestolen van geld.
De bedrijfsleider van de zaak meldde zich eerder bij de politie nadat hij kasverschillen had ontdekt. Na een intern onderzoek kwam de verdenking bij een van de medewerkers te liggen. Dat bleek de 22-jarige Lunterenaar te zijn. Na eenmaal geconfronteerd te zijn met de bevindingen van zijn werkgever bekende hij geld uit de kassa te hebben gestolen. Het zou gaan om een bedrag van tussen de 200 en 300 euro. De man is intussen na verhoor door de politie weer vrijgelaten in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie.

EDE – In Ede hebben zich donderdag 21 juni twee verkeersongevallen voorgedaan waarvoor de hulpdiensten moesten uitrukken. In beide gevallen werden slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht.

Op de Klinkenbergerweg, ter hoogte van de verkeerslichten bij de Kazernelaan, botsten rond vijf uur drie auto’s op elkaar. Twee van de betrokkenen, een 39-jarige automobiliste uit Bennekom en een 46-jarige Edenaar kampten met rug- en nekklachten en werden voor controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek later dat het letsel van beiden beperkt was gebleven tot enkele blauwe plekken. De derde partij, een 47-jarige vrouw uit Bennekom, was met de schrik vrij gekomen. 
Rempedaal
Een 16-jarige fietser uit Ede raakte omstreeks half negen gewond nadat hij op de kruising van de Rijksweg N224 enAmsterdamseweg/Kernhemseweg werd aangereden door een busje. De automobilist, een 81-jarige man uit Scherpenzeel, kwam met de schrik vrij. Het ongeval gebeurde toen de Scherpenzeler over de Rijksweg N224 de oversteekplaats bij de kruising naderde. Toen hij moest remmen voor het rode verkeerslicht zou het rempedaal zijn doorgeschoten, aldus zijn verklaring. Daarbij schepte hij de fietser die op dat moment overstak. Volgens de politie was er geen drank in het spel. Wel is de auto van de Scherpenzeler veilig gesteld voor technisch onderzoek. 

OOSTERBEEK – In een huis aan de Jan van Riebeeckweg in Oosterbeek heeft de politie donderdag 21 juni een hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij kwam aan het licht toen de woning door een deurwaarder werd ontruimd.
In de kwekerij stonden bijna 600 planten. Voor de stroomvoorziening was illegaal stroom afgetapt. De bewoner bleek inmiddels vertrokken. De kwekerij is ontmanteld en vernietigd. De politie onderzoekt verder wie er verantwoordelijk is voor de hennepteelt in de woning maar heeft nog geen arrestaties verricht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen