Politie berichten uit de regio

Regio- bijgewerkt tot 16.45

Regio- bijgewerkt tot 16.45

ZEVENAAR – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 21 juni drie mannen aangehouden op verdenking van auto-inbraak. 
Omstreeks 00:30 uur kreeg de politie een melding dat drie mannen zich verdacht bij een bedrijfsbusje op zouden houden en vervolgens weggereden waren richting Doesburgseweg. Op De Beemd zagen agenten een auto, welke voldeed aan het signalement, tegemoet komen rijden en gaven een stopteken. Uit onderzoek bleek dat er een TomTom navigatie was gestolen uit het bedrijfsbusje. In de auto van de verdachten werd een oplaadsnoer en auto-inbrekersgereedschap gevonden. Hierop zijn de drie mannen, twee Arnhemmers van 30 en 34 jaar oud en een 38-jarige man uit Oosterbeek, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie doet nader onderzoek.

DRIEL – De politie heeft woensdag 20 juni twee inwoners uit Driel aangehouden van 33 en 28 jaar oud op verdenking van fietsendiefstal. De twee worden ervan verdacht een fiets te hebben gestolen, danwel betrokken hierbij te zijn geweest. Dit gebeurde op 22 mei ter hoogte van de bushalte ‘de Meikers’. De aangever gaf aan in het dorp een jongen op haar fiets te zien fietsen. Op basis van het signalement troffen agenten vorige week de fiets aan in de straat waar de 33-jarige man woont. Uit onderzoek bleek dat de 28-jarige man mogelijk ook betrokken / medeplichtig zou kunnen zijn bij de diefstal. Beide mannen zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak verder. De fiets is inmiddels teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. 

SCHERPENZEEL – Op speciaal verzoek van buurtbewoners heeft het verkeershandhavingsteam van de politie woensdag 20 juni twee verkeerscontroles gehouden in Scherpenzeel. Daarbij werden in totaal 52 bekeuringen uitgedeeld voor diverse overtredingen. 
Tussen half vier en kwart over zes in de namiddag en vroege avond werd post ingenomen op de Stationsweg. Meeste bekeuringen hier waren voor snelheid (10 keer) en het rijden zonder gordel (12). Daarnaast werden bonnen uitgedeeld voor technische mankementen, rijden zonder rijbewijs en rijden door roodlicht. Aansluitend tot omstreeks acht uur werd gecontroleerd op de Dorpstraat. Daar werden acht bonnen uitgedeeld: 6 keer voor het rijden zonder gordel. Verder voor het niet handsfree bellen en het negeren van het inhaalverbod.

LUNTEREN – Bij een botsing tussen twee auto’s op de kruising van de Westzoom met de Klomperweg in Lunteren is woensdagavond 20 juni een gewonde gevallen. De twee auto’s raakten total loss.
Het ongeval gebeurde omstreeks half negen toen een 37-jarige automobilist uit Woudenberg vanaf de Klomperweg de kruising opreed. Daarbij zag hij een 21-jarige Edenaar, die met zijn auto over de Westzoom reed kennelijk over het hoofd en botste in de flank van diens auto. De Edenaar raakte daarbij gewond en moest naar het ziekenhuis. De man uit Woudenberg kwam met de schrik vrij. Volgens de politie was er geen drank in het spel. De dienst Verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval.

BARNEVELD/VOORTHUIZEN – Twee mannen van 30 en 36 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn woensdagavond 20 juni door de politie in Barneveld aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij een woninginbraak waarbij ook een auto was gestolen. De auto was zwaar beschadigd achtergelaten na een aanrijding.
De 23-jarige bewoner ontdekte rond zes uur bij thuiskomst, dat er was ingebroken in zijn huis aan de Oude Goorderweg. Daarbij was kennelijk ook zijn auto meegenomen. Ver waren de daders er niet mee gekomen want de wagen werd zwaar beschadigd aangetroffen in de straat nadat men ermee tegen betonblokken was gebotst. Kort daarop zagen getuigen twee mannen wegrennen richting autosnelweg A1. Daar kon de 36-jarige door de getuigen worden achterhaald en aan de politie overgedragen. De ander had weten te ontkomen via de snelweg maar werd even later door agenten op de Schoonengweg in Voorthuizen in de kraag gevat. De 36-jarige bleek verwondingen te hebben opgelopen die vermoedelijk zijn ontstaan als gevolg van de botsing. De twee zijn voor onderzoek ingesloten.

BARNEVELD – Vermoedelijk door het stunten op de weg is woensdagavond 20 juni een 17-jarige Barnevelder op het Jan Seppenplein in zijn woonplaats lichtgewond geraakt. Bij de politie werd rond half elf een ongeval op het plein gemeld waar ook de ambulance bij was gevraagd. Terplekke werd de Barnevelder naast zijn bromfiets aangetroffen. De jongen klaagde over pijn in zijn buiken bleek ook diverse schaafwonden te hebben opgelopen. Ambulancepersoneel kon geen ernstig letsel vaststellen en adviseerde de dokterspost te bezoeken. Volgens omstanders was de jongen aan het stunten geweest met zijn brommer waarbij hij was gevallen. Agenten namen nog een blaastest af van de knaap, maar hij bleek niet gedronken te hebben. 

EDE – Na een botsing woensdagavond 20 juni tussen een vrachtauto en een bestelwagen met aanhanger op de A30 bij Ede heeft de politie een 40-jarige inwoner van die stad aangehouden voor het rijden onder invloed. De man bleek later met een promillage van ruim 2,5 achter het stuur te hebben gezeten, vijf keer de limiet.

Volgens getuigen reed de Edenaar als bestuurder van de bestelwagen over de A30 van Barneveld richting Ede en zou daarbij hevig geslingerd hebben. Bij een inhaalmanoeuvre verloor de man de macht over het stuur en raakte een oplegger. Na de aanrijding reed de man door een stopte bij een benzinestation. Daar probeerde hij volgens getuigen te voet een weiland in te vluchten. Gewaarschuwde agenten troffen de man aan: hij kon amper op zijn benen staan. De man moest mee naar het politiebureau. Hij bleek ook geen rijbewijs te hebben. De bestelbus was door de aanrijding zwaar beschadigd. Bij het ongeval was verder niemand gewond geraakt.

EDE – De 36-jarige man uit Veenendaal die woensdag 20 juni in Ede was aangehouden op verdenking van het plegen van schennis is weer op vrije voeten. De man heeft een verklaring afgelegd over het incident en is in afwachting van een beslissing van het Openbaar Minsterie. Tot nu toe is geen betrokkenheid met andere incidenten aangetoond kunnen worden. Een voorbijgangster waarschuwde woensdag even voor negen uur de politie nadat ze op de Laan der Verenigde Naties met een man geconfronteerd was die aanstootgevend gedrag zou vertonen. Op basis van een signalement en meldingen van deelnemers van Burgernet kon even later de Veenendaler in de buurt worden gearresteerd.

BABBERICH – In een geldautomaat aan de Babberichseweg in Babberich heeft in de vroege ochtend van donderdag 21 juni een vermoedelijke plofkraak plaatsgevonden. Daarbij is onder meer schade ontstaan aan het gebouw waar de automaat was ondergebracht. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.
Rond kwart over vier in de ochtend kwam de eerste alarmmelding bij de politie binnen. Ook omwonenden waarschuwden de politie nadat er een klap was gehoord. Agenten troffen terplekke een beschadigde auto aan waarmee kennelijk de deur van het gebouw was geramd. De auto bleek te zijn gestolen. In het gebouw werd een beschadigde automaat aangetroffen. Het was de daders echter niet gelukt iets buit te maken. Volgens getuigen was er na de plofkraak een Audi of Volkswagen Passat weggereden richting Elten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen