Politieberichten Noord- en Oost-Gelderland 19 en 20 juni 2012

Laatst bijgewerkt 20-06-2012 19:45

Laatst bijgewerkt 20-06-2012 19:45

 

Apeldoorn • De politie heeft dinsdagmorgen 19 juni een 50-jarige man uit Apeldoorn op de Stationsstraat aangehouden voor het handelen in drugs. De man had naast drugs en een geldbedrag en ook meerdere mobiele telefoons bij zich.

De politie houdt regelmatig controles op handel in drugs rond de Stationsstraat vanwege overlastmeldingen uit de buurt. Dinsdag 19 juni vond zo’n controle plaats, waarbij de 50-jarige Apeldoorner op heterdaad is betrapt.

Hij bleek harddrugs en contant geld bij zich te hebben. Ook had hij meerdere mobiele telefoons. Deze spullen zijn in beslag genomen.

De Apeldoorner is meegenomen naar het politiebureau en voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.

 

Klarenbeek • Een 45-jarige snorfietser uit Meppel raakte dinsdagmiddag 19 juni gewond na een aanrijding met en 72-jarige automobilist uit Zutphen op de kruising Kanaal Zuid en de Welvaart. De snorfietser is met een hoofdwond en schaafwonden overgebracht naar het ziekenhuis.

De hulpdiensten kregen rond 18.00 uur de melding van de aanrijding en gingen ter plaatse. De automobilist reed op het Kanaal Zuid en sloeg linksaf het kanaal over om De Welvaart in te rijden.

De snorfietser reed over het bromfietspad lang het Kanaal. Op de kruising ontstond er een aanrijding waarbij de snorfietser viel en gewond raakte.

Hij is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist kwam met de schrik vrij.

 

Apeldoorn • De politie heeft dinsdagochtend 19 juni een 42-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op het dak van een winkel op de Asselsestraat in Apeldoorn. Hij wordt verdacht van een poging inbraak in de winkel.

De politie kreeg even voor 9.00 uur een melding, dat er een onbekende man op het dak van een winkel aan de Asselsestraat liep. Agenten gingen ter plaatse en troffen de man, op het dak aan.

Ze hebben hem aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De politie stelt een onderzoek in.

 

Harderwijk • Op dinsdagmiddag 19 juni heeft een nog onbekende automobilist een geparkeerde auto op de Melis Stokelaan in Harderwijk geschampt en is daarna doorgereden. Daarbij is de geparkeerde auto beschadigd. De politie heeft de aanrijding in onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Een getuige zag de aanrijding rond 17.30 uur op de Melis Stokelaan en belde de politie. Een bestuurder van een zwarte Renault Megane heeft de aanrijding veroorzaakt, waarbij de geparkeerde auto werd beschadigd.

De getuige heeft een deel van het kenteken van deze zwarte Renault Megane genoteerd en bestond uit ZL-GK-… De politie heeft de aanrijding in onderzoek.

Heeft u iets gezien of weet u, wie voor deze aanrijding verantwoordelijk is, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

 

Epe • Op dinsdag 19 juni is er ingebroken in een woning op de Torenweg in Epe. Er is onder meer een TV weggenomen.

Men kwam binnen door een raam te forceren. De politie heeft de zaak in onderzoek.

 

Ermelo • De politie heeft dinsdag 19 juni twee Roemeense mannen (31 en 33 jaar) aangehouden, nadat zij geprobeerd hadden in te breken in een woning op de Huygenslaan in Ermelo. Na een achtervolging zijn de verdachten aangehouden in de bossages in de buurt van de woning.

De politie werd rond 11.30 uur gebeld door een getuige, die zag dat er twee onbekende mannen wegliepen bij een woning op de Huygenslaan. Het was opvallend, omdat het alarm afging.

Toen de twee mannen in de gaten kregen, dat ze door de getuigen gezien waren, gingen ze er vandoor. De gewaarschuwde agenten en buitgewoon opsporingsambtenaren gingen met achter de mannen aan.

Korte tijd later troffen ze in de bossage de twee verdachten aan, die aan het opgegeven signalement voldeden. Agenten hebben de twee verdachten meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek.

De politie heeft de inbraakpoging in onderzoek.

 

Nunspeet • De politie heeft een 28-jarige man uit Nunspeet en 27-jarige man uit Hulshorst aangehouden. Zij worden verdacht van een inbraak in een pension op de Eperweg in Nunspeet.

De inbraak in het pension op de Eperweg heeft op donderdag 15 maart plaatsgevonden. Daarbij zijn onder meer gereedschap en drank weggenomen.

Omdat een getuige op het moment van de inbraak een verdachte auto in de buurt zag staan en dat meldde, kwam de politie na uitgebreid technisch onderzoek bij een verdachten uit.

En uit nader onderzoek kon een tweede verdachte worden aangehouden. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

 

Epe • Het verkeershandhavingsteam heeft dinsdagmiddag 19 juni een 19-jarige motorrijder uit Vaassen betrapt toen hij 100km/u te snel reed.

De jongen bleek geen geldig motorrijbewijs te hebben. Zijn reguliere rijbewijs is ingevorderd. Hij mag voorlopig niet op een gemotoriseerd voertuig rijden.

De motorrijder passeerde rond 13.00 uur met zeer hoge snelheid een flitscontrole aan de Elburgerweg in Epe. Hij reed ruim 180 kilometer per uur waar 80 maximaal is toegestaan.

Met meerdere politie-eenheden is er naar de motorrijder gezocht. Hij is aangetroffen aan de Vierhouterweg in Gortel (gem. Epe). Toen agenten het rijbewijs van de jonge bestuurder controleerden, bleek hij geen geldig motorrijbewijs te hebben.

Zijn reguliere rijbewijs is ingevorderd. De man mag voorlopig geen gemotoriseerd voertuig meer besturen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

Hierden • Woensdagmorgen 20 juni heeft de politie in een woning aan de Wouterskampen in Hierden ruim zes kilo henneptoppen gevonden. De toppen waren vermoedelijk net geoogst. Er is niemand aangehouden.
De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip. In de woning trof men een kwekerij aan maar er stonden geen planten meer. Wel vonden agenten ruim zes kilo henneptoppen. Deze waren waarschijnlijk recent geoogst. Uit onderzoek bleek dat er illegaal stroom was afgetapt. De energieleverancier legt vermoedelijk een naheffing op.

Omdat het om een huurwoning ging is de woningstichting geïnformeerd. Zij nemen waarschijnlijk vervolgmaatregelen. De henneptoppen en kwekerijbenodigdheden zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk is voor de kwekerij.

 

Lichtenvoorde • In de nacht van maandag op dinsdag 19 juni is er bij een inbraak in een schuur bij een woning aan de Boschlaan in Lichtenvoorde een crossmotor gestolen.

Hoe men de schuur is binnengekomen is nog niet duidelijk. De politie doet onderzoek naar de inbraak en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Vorden • De politie heeft dinsdag 19 juni op de Dorpstraat in Vorden een controle gehouden voor op de stoep fietsende fietsers. Dit na aanleiding van klachten uit de buurt.
Agenten deelden twee bekeuringen uit. De politie wijst men erop dat het niet toegestaan is om op het trottoir te fietsen. Dit in verband met de veiligheid van voetgangers. Met een fiets lopen over een stoep mag wel.

 

Zutphen • Dinsdagavond 19 mei is een 60-jarige man op de Oude Kanonsdijk in Zutphen gewond geraakt toen hij van zijn fiets was gevallen.
De politie kreeg rond 18:30 uur de melding binnen dat de man gewond was aangetroffen. Hij bleek van zijn fiets te zijn gevallen. Hierdoor liep de fietser een verwonding aan zijn hoofd op. De man -woonplaats onbekend- is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen