Politie berichten uit de regio

REGIO- bijgewerkt tot 9.45

REGIO- bijgewerkt tot 9.45

ZEVENAAR – Op de Tasstraat in Zevenaar is dinsdagmiddag 19 juni een 29-jarige man uit Doetinchem gewond geraakt nadat hij van een hoogte van ruim drie meter was gevallen. Dat gebeurde tijdens bouwwerkzaamheden. Het slachtoffer stond tijdens werkzaamheden op zogenoemde drukbalken die ervoor zorgen dat een dak niet naar binnen zakt. Door nog onbekende oorzaak verschoven de balken en viel de Doetinchemmer. De man kampte met onder meer letsel aan het hoofd en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De Inspectie SZW (voorheen de Arbeidsinspectie) doet onderzoek naar het naleven van de veiligheidsvoorschriften.

ELST/ZEVENAAR – In het politiedistrict Rivierenland zijn gisteren, dinsdag 19 juni, drie personen gewond geraakt in het verkeer. Alle slachtoffers moesten naar het ziekenhuis voor behandeling van hun verwondingen.
Op de Oosterhoutsestraat in Oosterhout (gem. Overbetuwe) liep omstreeks kwart over twaalf ’s middags een 66-jarige fietsster uit die plaats onder meer schaafwonden en rugklachten op nadat ze lelijk ten val was gekomen. Volgens een getuige was het slachtoffer aan de kant geduwd door een passerende vrachtwagen die teveel op het fietspadgedeelte van de weg zou hebben gereden. De vrachtwagen reed overigens na het ongeval door. De politie is nog op zoek naar de bestuurder en/of getuigen die de bestuurder kunnen helpen terugvinden.
Gebroken been
Een 16-jarige bromfietser uit Didam liep even na twee uur een gebroken been op nadat hij op de Impuls in Duiven tegen een verkeerspaaltje was gebotst. Het slachtoffer verklaarde te zijn geschrokken van een auto die vanaf een bedrijfsterrein de weg op wilde rijden waarna hij uitweek en tegen de paal knalde.
Rijbewijs ingevorderd
Omstreeks drie uur ’s middags botste een 85-jarige automobiliste uit Angeren door nog onbekende oorzaak tegen de gevel van een woonhuis annex winkel aan de Molenstraat in haar woonplaats. De vrouw raakte daarbij bekneld en moest door de hulpdiensten worden bevrijd. Daarna is ze voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Hoewel de vrouw niet onder invloed van alcohol was heeft de politie wel haar rijbewijs ingevorderd voor een rijvaardigheidsonderzoek.

EDE – De politie heeft op 19 juni rond 21.00 uur een 48-jarige man (woonadres niet bekend) aangehouden. De man reed op een bromfiets op de Merellaan in Ede met een 17-jarige Edenaar als passagier. Surveillerende politieambtenaren wilden hen voor controle aan de kant van de weg zetten en gaven hen een stopteken. De twee reden er echter vandoor, maar konden korte tijd later worden stilgezet. De 48-jarige man werd aangehouden voor het negeren van een stopgebod, het rijden zonder rijbewijs op een onverzekerde bromfiets. De 17-jarige werd aangehouden omdat deze zich niet kon identificeren. 

EDE – De politie heeft op 19 juni rond 11.35 uur een 50-jarige man uit Ede aangehouden in zijn woning in de wijk Maandereng in Ede. De man zou op 18 juni zijn 16-jarige dochter en zijn 36-jarige vrouw hebben bedreigd en mishandeld. Zo zou de man een tafel tegen de dochter hebben gegooid. De man verliet daarop de woning; de volgende dag was de man weer thuis en kon hij worden aangehouden en overgebracht naar het bureau.

HARSKAMP – De politie heeft op 20 juni rond 03.10 uur twee mannen uit Wageningen aangehouden op verdenking van (poging tot) inbraak in een woning aan de Dorpsstraat in Harskamp. De politie werd gebeld door omwonenden en was snel ter plaatse en kon de twee na een korte zoektocht in een tuin aanhouden. De twee werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen