regionale politieberichten

Regio- bijgewerkt tot 20.45 uur:

Regio- bijgewerkt tot 20.45 uur:

ANGEREN – Op de Molenstraat in Angeren is vanmiddag, dinsdag 19 juni een 85-jarige automobiliste gewond geraakt nadat ze met haar auto tegen de gevel van een pand was gebotst. Het ongeval gebeurde omstreeks drie uur toen de vrouw vanuit een parkeerplaats wilde wegrijden. Door nog onbekende oorzaak schoot de wagen achteruit en kwam tegen de gevel van een woonhuis naast een winkel tot stilstand. Het slachtoffer wordt op dit moment door de hulpdiensten uit de auto gehaald. Bij het ongeval waren verder geen andere slachtoffers betrokken.

BARNEVELD/EDE – Op de A1 bij Barneveld heeft de politie vanochtend, dinsdag 19 juni, een 29-jarige man uit Zeist in de file aangehouden omdat hij in een gestolen auto reed. Aan de arrestatie ging een korte achtervolging vooraf waarbij tot twee keer toe aanrijdingen ontstonden. Bij de incidenten was verder niemand gewond geraakt.
De eigenaar van de auto, een bedrijf uit Ede, meldde in de loop van de ochtend dat een van hun auto’s was gestolen vanaf de Asakkerweg. Getuigen hadden gezien dat een onbekende man in de auto was gestapt en weggereden. De gebruiker was vergeten de autosleutels eruit te halen. Met behulp van het ‘Track & trace’-systeem kon de auto worden opgespoord: hij bleek in de file te staan op de A1 richting Amersfoort. Toen agenten de bestuurder omstreeks kwart voor tien wilden aanhouden ging die er slalommend via de vluchtstrook vandoor, waarbij de vangrail en een andere auto werden geraakt. Uiteindelijk slaagden agenten erin om de man uit de wagen te halen en te arresteren. De Zeistenaar zit vast.

DUIVEN – Op verdenking van huiselijk geweld zijn moeder heeft de politie in Duiven in de late avonduren van maandag 18 juni een 30-jarige man uit die plaats aangehouden. De man zou tijdens een gesprek met zijn 60-jarige moeder in haar huis gedreigd hebben haar en haar partner wat aan te doen. Na het incident ging de man er vandoor. Gewaarschuwde agenten hoorden het verhaal van de moeder aan. Tijdens het gesprek kwam de man weer terug, waarna hij werd aangehouden. Door de moeder van de man is aangifte gedaan. De 30-jarige Duivenaar zit vast.

HUISSEN/GROESSEN – In Huissen en Groessen zijn maandag 18 juni twee personen gewond geraakt in het verkeer. In beide gevallen moesten de slachtoffers naar het ziekenhuis om zich aan hun verwondingen te laten behandelen.
Omstreeks vier uur botsten op de kruising van de Bredestraat met het Kampstuk een auto en een fietsster op elkaar. De fietsster, een 70-jarige vrouw uit Huissen, liep daarbij onder meer een hoofdwond op en vermoedelijk een gebroken elleboog en heup op. De automobilist, een 73-jarige stadsgenoot van het slachtoffer kwam met de schrik vrij. Het ongeval gebeurde vermoedelijk doordat de fietsster de automobilist geen voorrang verleende toen ze vanaf het Kampstuk de Bredestraat opreed.
Verkeerspaal
In Groessen op de Weemstraat liep ’s een 16-jarige bromfietser uit die plaats avonds rond half acht beenletsel op nadat hij een verkeerspaaltje over het hoofd zag en raakte. Als gevolg daarvan viel de jongen en belandde in een sloot. Omstanders hielpen hem eruit en waarschuwden de hulpdiensten. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

WESTERVOORT – Na een vechtpartij tussen twee mannen op straat heeft de politie in Westervoort maandagmiddag 18 juni een 24-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 39-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld door hem te slaan. Ook zou hij met een steen naar de voordeur van de woning van het slachtoffer hebben gegooid waardoor schade was ontstaan. De twee bleken elkaar te kennen. Een lang slepende ruzie zou de aanleiding zijn tot de schermutseling. Na het voorval ging de 24-jarige man er vandoor. Gewaarschuwde agenten hebben de man later thuis aangehouden. De man is na verhoor vrijgelaten in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie.

Kijk voor mee nieuws uit deze regio op lingewaard.nieuws.nl

EDE – Het rijden door rood licht is er waarschijnlijk de oorzaak van dat maandagmiddag 18 juni op de kruising van de Schutterweg met de oprit naar de A30 in Ede twee auto’s op elkaar botsten. Vraag is alleen: door wie? Om die reden roept de politie getuigen op te reageren.
Even na half twee kwamen een 41-jarige Edese en een 32-jarige automobilist uit Utrecht op de kruising met elkaar in botsing. De beide auto’s liepen forse schade op en moesten worden afgesleept. Beide inzittenden kwamen met de schrik vrij maar verklaarden ook bij groen licht de kruising op te zijn gereden. Dit blijkt echter onmogelijk. De politie hoopt nu aan de hand van getuigenverklaringen te kunnen achterhalen wie van de twee het rode licht negeerde. Bent u getuige van de botsing, waarbij een grijze Volvo V70 en een grijze Volkswagen Golf betrokken waren? Bel dan met de politie op 0900-8844.

NIJKERK – Bij een verkeersongeval op de Esdoornlaan in Nijkerk is maandagmiddag 18 juni een 5-jarig jongetje gewond geraakt.
De jongen was met zijn step de weg op geschoten. Een 21-jarige automobiliste uit Putten kon de jongen niet meer ontwijken, waardoor hij ten val kwam. Het jongetje is met een hoofdwond en schaafwonden ter controle meegenomen met een ambulance naar het ziekenhuis.

OOSTERBEEK – De politie heeft maandagavond 18 juni rond half negen een 47-jarige man uit Wageningen aangehouden op verdenking van mishandeling van een 22-jarige man uit Amsterdam.

Volgens het slachtoffer reed hij die avond op de Benedendorpsweg. De Wageninger reed voor hem en zou stapvoets hebben gereden. De Amsterdammer zou de auto hebben willen inhalen, maar dit kon volgens hem niet omdat de auto midden op de weg reed. Vervolgens zou de Wageninger zijn auto stil hebben gezet en het slachtoffer erop hebben aangesproken dat hij te dicht op zijn auto reed. De twee zouden ruzie hebben gekregen, waarbij de Wageninger de Amsterdammer meerdere keren in het gezicht zou hebben geslagen. Op basis van een goed signalement kon de politie de man even later aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Nieuws uit Arnhem kunt u vinden op Arnhem.nieuws.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen