Politieberichten district Gelderland-Zuid 9 juni

(bijgewerkt tot 09-06-2012 15:30)

(bijgewerkt tot 09-06-2012 15:30)

 

Snelheidscontroles vrijdag 8 juni

Regiopolitie Gelderland-Zuid, 09-06-2012 • Handhavingsproject ‘Blik op Veilig’.

 

Plaats

Straat

Tijden
circa

Max.
snelheid

Aant.
voert.

Aant.
pv’s

Hoogste
meting

Ingen

Zwarte Paard (N835)

11-15

80

1034

25

110

Kesteren

Spoorstraat

07-10

50

1513

53

82

Nijmegen

IJpenbroekweg

09-13

50

501

0

50

Opheusden

Tielsestraat

07-10

50

948

79

88

Tiel

Papesteeg

11-14

50

699

38

76

 

Regio Gelderland-Zuid, 09-06-2012 • Op drie verschillende locaties in Gelderland-Zuid hield de politie in de avond van vrijdag 8 en de ochtend van zaterdag 9 juni alcoholcontroles. Zeven bestuurders hadden teveel op.

De controles waren in Beuningen, Druten, Lienden, Zoelen en Acquoy.

Beuningen

In Beuningen hielden agenten zaterdagochtend om 00.30 uur op de Schoenaker een 45-jarige man uit Nijmegen staande. Hij bleek met 235 ug/l (0,54 promille) net teveel op te hebben. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een bekeuring.

Ook op de Schoenaker liep zaterdag om 01.15 uur een 52-jarige Beuningenaar tegen de lamp. Hij had een alcoholpromillage van 0,95 (415 ug/l), bijna twee keer de toegestane hoeveelheid. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en een bekeuring.

Druten

Ook in Druten controleerde de politie op alcoholgebruik bij bestuurders. Vrijdagavond om 20.20 uur controleerden agenten daar een 56-jarige Nijmegenaar. Met 385 ug/l (0,88 promille) had hij teveel op. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en een bekeuring.

Even later, om 20.45 uur,  hielden de politiemensen een 39-jarige Drutense staande. Zij had net iets teveel op, 250 ug/l (0,57 promille). Ook zij kreeg een bekeuring en een rijverbod van een uur.

Lienden / Zoelen

Het team Buren-Culemborg controleerde ook op alcohol. Op de Hogeweg in Lienden werd een 44-jarige vrouw uit Kesteren betrapt op het rijden onder invloed. Zij blies op het bureau 565 ug/l (1,29 promille). Ze kreeg een rijverbod van zeven uur en tegen haar is tevens een vordering gedaan voor een LEMA (Lichte Educatieve Maatregel Alcohol).

Zaterdagochtend om 01.15 uur liep op de Beldertseweg in Zoelen een 38-jarige man uit Maurik tegen de lamp. Hij reed rond met een alcoholpromillage van 1,06 (465 ug/l). Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. Ook tegen hem is een LEMA gevorderd.

Acquoy

Later in de nacht, zaterdagochtend rond half vier, hielden surveillerende agenten buiten de gerichte controles om nog een bestuurder aan. Dit was een 19-jarige man uit Asperen, beginnend bestuurder. Hij was met een alcoholpromillage van 0,35 (155 ugl) onderweg. Naast een rijverbod van een uur krijgt hij ook proces-verbaal.

 

Geldermalsen • Drie jongemannen zijn zaterdagochtend rond 04 uur aangehouden op het Marktplein in Geldermalsen. Zij misdroegen zich in een café en één van hen had een personeelslid geslagen.
Het drietal bevond zich in zeer dronken toestand op het Marktplein toen politieagenten aankwamen. Eén van de drie werd aangehouden nadat duidelijk was dat hij verdachte was van het slaan van een personeelslid van het café. Dit betrof een 23-jarige man uit Geldermalsen.
De andere twee, plaatsgenoten van de aangehouden Geldermalsenaar van 19 en 20 jaar oud, werden gesommeerd te vertrekken. Aan deze vordering voldeed het tweetal echter niet. Zij bleven de agenten beledigen en probeerden de aanhouding van de 23-jarige te verhinderen. Hierop werd eerst de 19-jarige en later ook de 20-jarige aangehouden. Hen wordt het niet voldoen aan een vordering en belediging ten laste gelegd.
De aanhouding van het drietal ging -van het Marktplein in Geldermalsen tot in het cellencomplex- gepaard met veel verzet en diverse beledigingen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de drie.

 

Nijmegen • Een 43-jarige Nijmegenaar is zaterdagochtend rond 03.45 uur aangehouden voor mishandeling van zijn 45-jarige vrouw.
De politie kreeg melding dat een vrouw met een wond op straat lag. Dat zou op de Graafseweg zijn. Ter plaatse zagen de agenten daar inderdaad de vrouw liggen. Zij had enig letsel aan haar gezicht.
Haar man meldde zich en gaf toe zijn vrouw geslagen te hebben na een ruzie. Daarop is de 43-jarige aangehouden.
De politie maakt proces-verbaal op van de zaak.

 

Horssen • Wijkagenten die zaterdagochtend rond 00.45 uur tijdens hun surveillance bij een horecagelegenheid aankwamen hielden daar een 17-jarige jongen uit Alphen (Gld.) aan. Dit was op de Rijdt in Horssen.
Rond 00.45 uur werd door de bewaking juist een jongeman de deur gewezen. De aanwezige wijkagenten zagen dat de jongen, de latere 17-jarige verdachte, zeer opstandig was. Toen een onbekend gebleven persoon riep dat de 17-jarige binnen iemand bedreigd had met een mes, fouilleerden de politiemensen de jongen.
Bij deze fouillering kwamen vervolgens een verboden mes, pepperspray en een boksbeugel tevoorschijn. Hierop is de 17-jarige ter zake verboden wapenbezit aangehouden.
De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Omdat hij minderjarig is, zijn de ouders in kennis gesteld van de aanhouding.
De politie maakt proces-verbaal op tegen de jongeman.

 

Velddriel • Vrijdagavond rond 20.40 uur hielden agenten op de Oude Weistraat in Velddriel een man aan voor bedreiging. Hij had de vriend van zijn ex-vrouw bedreigd. De moeder van de verdachte raakte gewond doordat zij meegesleurd werd door de auto van de bedreigde vriend. De vriend werd daarop ook aangehouden.
De 34-jarige vriend kwam samen met de ex-vrouw naar de man om de gezamenlijke dochter van de twee ex-en te brengen. Op het moment dat de 34-jarige en de ex het kind hadden afgezet en wilden vertrekken werd het portier van hun auto opengetrokken. De moeder van de ex-man zou vervolgens de vriend enkele malen geslagen hebben. Vervolgens kwam de ex-man aanlopen en bedreigde de 34-jarige.
Door de actie van de moeder en de ex-man raakte de auto van de 34-jarige beschadigd.
De 34-jarige vriend deed aangifte van bedreiging en van vernieling van zijn auto. Ter plaatse gekomen agenten hielden de verdachte aan. Dit betreft een 37-jarige Kerkdrielenaar.
De moeder van de 37-jarige verdachte raakte gewond doordat zij een stuk met de auto van de 34-jarige werd meegesleurd. Voor haar is een ambulance gekomen, maar zij is uiteindelijk naar de huisarts verwezen. De 66-jarige moeder gaf aan aangifte te willen doen van mishandeling.
De 34-jarige vriend die op het bureau aangifte deed van de mishandeling en de vernieling aan zijn auto werd vervolgens zelf ook aangehouden op verdenking van mishandeling.
De politie zoekt verder uit wat er precies is voorgevallen en maakt proces-verbaal op van de zaak.

 

Nijmegen • Politiemensen gingen vrijdagavond rond 20 uur naar de Tweede Walstraat in Nijmegen. Daar zou een vechtpartij aan de gang zijn.
Ter plaatse troffen de agenten enkele voor hen bekende personen aan. Tijdens het gesprek dat vervolgens gevoerd werd lag opeens een zakje met op harddrugs gelijkende bolletjes naast één van de aanwezige mannen. Deze persoon werd gefouilleerd, waarop de agenten in zijn kleding nog eenzelfde bolletje met poeder vonden. Daarop is de man, een 28-jarige Nijmegenaar, aangehouden voor de Opiumwet.
De 28-jarige is meegenomen naar het bureau en ingesloten. De Stadsrecherche maakt proces-verbaal tegen hem op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen