Aanhoudingen en tientallen bekeuringen bij grote controle Ede

EDE – De politie Gelderland-Midden heeft in samenwerking met andere overheidsdiensten een uitgebreide verkeerscontrole gehouden op de provinciale weg A30 ter hoogte van Ede. Deze controle vond plaats tussen 1 juni 21.00 uur en 2 juni 03.00 uur.

EDE – De politie Gelderland-Midden heeft in samenwerking met andere overheidsdiensten een uitgebreide verkeerscontrole gehouden op de provinciale weg A30 ter hoogte van Ede. Deze controle vond plaats tussen 1 juni 21.00 uur en 2 juni 03.00 uur.

De controles werden gehouden op de parkeerplaatsen aan beide zijden van de weg. Aan de controle werd meegewerkt door de politie Gelderland-Midden, de koninklijke Marechaussee, het korps landelijke politiediensten, de Douane, de Belastingdienst, de Rijksdienst voor het Wegverkeer, Rijkswaterstaat en de ANWB. In totaal werkten tientallen personen mee.
Onderwerpen
De controle richtte zich op tal van onderwerpen, die betrekking hebben op verkeersveiligheid. Behalve dat er verbaliserend werd opgetreden konden ook defecten aan voertuigen worden gerepareerd (tegen betaling). Tientallen weggebruikers maakten daar gebruik van.
Daarnaast controleerde de Belastingsdienst weggebruikers op eventuele belastingschulden.
Aanhoudingen
In totaal werden ruim 6000 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 1037 werden staandegehouden. 
Er werden 5 personen aangehouden voor het voorhanden hebben van een wapen, belediging, het bezit van 7,5 kilo hennep, het bezit van diverse verdovende middelen (kleine hoeveelheden XTC, speed en hasj) en het zich niet kunnen identificeren.
Resultaten
– In 1037 voertuigen werden aan de kant gezet voor controle (inclusief blaastest).
– Daarbij werden ongeveer 50 processen-verbaal uitgedeeld voor onder meer de volgende zaken: gladde band (18 x), niet kunnen tonen van een rijbewijs (15 x) en verder zaken als lekke uitlaat, rijden zonder verzekering en zonder deugdelijke kentekenplaat.
– Er werd een rijbewijs ingevorderd in verband met het gebruik van alcohol (1,9 promille). 
– 3 beginnend bestuurders kregen een bekeuring wegens rijden onder invloed.
– De Belastingdienst speurde 88 personen op die de Belastingdienst nog geld schuldig waren. In totaal kon 48.000 euro aan boetes in ontvangst worden genomen. Bovendien werden 10 auto’s in beslaggenomen; de eigenaren konden hun schuld niet betalen. 
– Er werden 13 rijbewijzen ingevorderd in verband met overschrijding van snelheid. In zeker 5 gevallen werd sneller gereden dan 200 kilometer per uur. Hoogst gemeten snelheid: 216 kilometer.
– 394 automobilisten krijgen een acceptgiro thuis in verband met snelheidsovertredingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen