Politieberichten district Noord- en Oost-Gelderland

(Laatst bijgewerkt 31-05-2012 18:00)

(Laatst bijgewerkt 31-05-2012 18:00)


NEEDE – De politie heeft dankzij hulp van getuigen en een toezichthouder van de gemeente Berkelland op donderdag 31 mei een man aangehouden die even tevoren bij de juwelier aan de Borculoseweg in Neede een diefstal had gepleegd. De verdachte, die zijn naam weigert op te geven, is ingesloten voor verhoor.

De diefstal vond rond 15.30 uur plaats. De man toonde interesse in sieraden en greep er plotseling een paar weg en sprintte naar buiten. De eigenaresse ging er achter aan en sloeg alarm. Diverse mensen hebben de politie gebeld en de vluchtroute van de verdachte doorgegeven. Een passerende toezichthouder van de gemeente reageerde heel alert door van een meisje een fiets te lenen en achter de vluchtende dief aan te gaan. Samen met de gealarmeerde politie wisten zij de dief te overmeesteren. De sieraden werden bij hem aangetroffen.

De man, die zijn naam niet wil opgeven, is ingesloten in het cellencomplex in Doetinchem.

 

PUTTEN – In de nacht van woensdag op donderdag 31 mei is er ingebroken in een bedrijfsbus aan de Schoolstraat in Putten.

Ondanks preventiemiddelen door de eigenaar hebben dieven kans gezien om in te breken in de bedrijfsbus. Het slot werd vernield en de daders hebben onder andere een boormachine ontvreemd. De politie doet onderzoek naar deze inbraak. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

 

HARDERWIJK – De politie heeft woensdagavond 30 mei op de Lorentzstraat in Harderwijk een 33-jarige bestuurder van een bedrijfsbus uit Harderwijk bekeurd.

De man reed met een bedrijfsbus met aanhanger en bleek bij controle geen rijbewijs te hebben voor het rijden met deze aanhanger. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

APELDOORN – In de nacht van woensdag op donderdag 31 mei is er aan de Korianderplein in Apeldoorn een viskraam gestolen. De politie onderzoekt de diefstal.

De eigenaar had de viskraam woensdagavond achtergelaten op het Korianderplein en kwam de volgende dag erachter dat de viskraam was verdwenen. Het gaat om eenassige witte middenasaanhangwagen van het merk BK Market Trailers en heeft het kenteken 81-WG-BG. In de viskraam bevinden zich een koelkast, een koelwerkbank en een bakoven. De politie heeft de diefstal in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben werd verzocht contact op te nemen met de politie 0900-8844.

 

APELDOORN – Dinsdagmiddag 29 mei is er in een supermarkt aan de Talingweg in Apeldoorn een oudere vrouw bestolen van haar portemonnee. De politie onderzoekt de diefstal.

De vrouw was rond 14:00 uur aan het winkelen in de supermarkt toen zij werd aangesproken door een man. De man was op zoek naar een artikel. De vrouw liep mee om de man het product te wijzen en liet haar tas met portemonnee achter in de winkelwagen. Toen ze even later bij de kassa kwam, was haar portemonnee uit haar tas verdwenen.

Signalement

De man waardoor de vrouw afgeleid werd ziet er als volgt uit. Het gaat om een man van ongeveer 45 en de 50 jaar oud. De man had een licht getinte huidskleur. Hij was ongeveer 1,65 meter lang en had kort donker zwart haar. De politie heeft de diefstal in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Waarschuwing

Het komt regelmatig voor dat mensen door middel van een babbeltruc worden bestolen. De politie waarschuwt tegen deze vorm van diefstal en raad mensen aan dat als zij aangesproken worden door een onbekende op straat extra goed op hun eigendommen te letten.

 

APELDOORN – De politie heeft woensdag 30 mei een 30-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van de verduistering van een suikerspinmachine.

Begin mei had de man een suikerspinmachine gehuurd bij een bedrijf in Putten. Deze werd niet op de afgesproken datum teruggebracht. De eigenaar deed aangifte van verduistering van de suikerspinmachine. De politie hield woensdag 30 mei de man aan. Deze was niet meer in bezit van de suikerspinmachine. De politie onderzoekt nog wat er met de suikerspinmachine gebeurd is. Tegen de Apeldoorner wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

APELDOORN – De politie heeft woensdag 30 mei twee jongeren uit Apeldoorn aangehouden voor heling. De jongens reden op een scooter die van diefstal afkomstig was.

Agenten zagen het tweetal op de scooter op de Stationstraat in Apeldoorn rijden en wilden de scooter onderwerpen aan een routinecontrole. Toen de politie het tweetal wilde staande houden, reden de bestuurder er op de scooter er ineens vandoor. De politie zette meteen de achtervolging in. De jongens reden zich zelf klem op de Baron Sloetkade en vluchtten te voet verder. Na een korte achtervolging lukte het de agenten het de 18-jarige bestuurder aan te houden. De 15-jarige jongen die achterop zat wist te ontkomen, maar later op de dag is deze alsnog door de politie aangehouden.

De politie controleerde de scooter en deze bleek inderdaad van diefstal afkomstig. Tegen beide jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

APELDOORN – In de nacht van dinsdag op woensdag 30 mei zijn er van een vrachtwagen die geparkeerd stond op de parkeerplaats ‘de Hucht’ langs de A1 bij Apeldoorn een aantal wielblokkeringen gestolen. De politie heeft de diefstal in onderzoek.

De diefstal werd woensdagochtend bij de politie gemeld. De politie doet onderzoek naar de diefstal en is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

 

APELDOORN – De politie heeft woensdagmiddag 30 mei de auto van een 34-jarige Apeldoorner in beslag genomen. De man werd voor de derde keer staande gehouden voor het rijden tijdens een rijontzegging.

Agenten zagen de man op de Laan van Maten in Apeldoorn rijden en hielden de man staande voor een routinecontrole. Bij de controle bleek, dat de man de afgelopen periode al meerdere keren was betrapt op het rijden tijdens een rijontzegging. Dit keer besloot de politie de auto van de man in beslag te nemen om herhaling te voorkomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

WESTENDORP – Een 58-jarige automobilist uit Varsseveld is woensdagavond 30 mei gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Doetinchemseweg in Westendorp. De man botste met zijn auto tegen een boom en liep daarbij schouderletsel op.

De aanrijding is tegen 22.00 uur bij de hulpdiensten gemeld. Door nog onbekende oorzaak raakte de bestuurder in de berm en botste tegen een boom. De automobilist is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Aangezien er een alcohollucht werd geroken, is er een bloedproef bij de bestuurder afgenomen. Hieruit moet blijken of de bestuurder tijdens het ongeval onder invloed was van alcohol. De uitslag hiervan is op dit moment nog niet bekend.

 

DOETINCHEM – Bij een woning aan de Verdilaan in Doetinchem is woensdag 30 mei ingebroken. Men is er met onder meer geld en laptops vandoor gegaan.

De inbraak is aan het einde van de middag bij de politie gemeld. Er is een deur geforceerd om binnen te komen. De politie heeft de inbraak in onderzoek. In de omgeving wordt een buurt-onderzoek gehouden en het team forensische opsporing stelt een sporenonderzoek in. Tips en getuigen zijn welkom via 0900-8844.

 

DINXPERLO – Bij een drogisterij aan de Kerkstraat in Dinxperlo is in de nacht van woensdag op donderdag 31 mei ingebroken. Er zijn flesjes parfum buitgemaakt.

De inbraak is rond 02.30 uur gemeld. Er is een ruit vernield om binnen te komen. Uit eerste onderzoek is gebleken, dat de daders de richting van de Markt gevlucht zouden zijn. De politie heeft de inbraak in onderzoek en is op zoek naar tips en getuigen. Men kan hiervoor bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen