Politie berichten uit de regio

REGIO- 

REGIO- 

DUIVEN – In een huis in de wijk De Droo in Duivenheeft de politie woensdagochtend 30 mei een hennepkwekerij aangetroffen. De 34-jarige bewoner werd daarbij aangehouden. De politie was de kwekerij op het spoor gekomen na onder meer meldingen via Meld Misdaad Anoniem.
Na aanvullend onderzoek besloot de politie op het adres een kijkje te gaan nemen. Op de zolder van het huis (waar ook een gezin met jonge kinderen woont) werd een kweektent met 16 planten aangetroffen en 200 gram gedroogde hennep. De bewoner werd na thuiskomst door agenten aangehouden. Er bleek geen sprake van illegale afname van stroom. De planten en apparatuur werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

ZEVENAAR – Onnodig stilstaan op de vluchtstrook maar ook het even afgeleid zijn tijdens het rijden. Het speelde allebei een rol bij een botsing tussen twee auto’s op de A12 bij Zevenaar, woensdagmiddag 30 mei. 
Beide bestuurders kwamen overigens met de schrik vrij. Een 55-jarige automobiliste uit het Zeeuwse Kapelle was rond het middaguur op de vluchtstrook nabij de afrit naar de A18 gestopt om te bellen. Een achteropkomende automobilist, een 41-jarige man uit Giesbeek, knalde er achterop. De man verklaarde tijdens het rijden even in de weer te zijn geweest met papieren op de bijrijderstoel, waardoor hij kennelijk afgeleid was. Tegen beide automobilisten is proces-verbaal opgemaakt.

ANGEREN – In Angeren heeft de politie woensdagavond 30 mei twee automobilisten aangehouden nadat ze op de Kamervoort met elkaar in botsing waren gekomen. Bij de botsing was verder niemand gewond geraakt, wel moest een passagier uit een van de auto’s worden gehaald omdat ze niet zelfstandig het portier open kon krijgen.
De twee automobilisten, een 22-jarige Arnhemmer en een 20-jarige man uit Bemmel bleken bekenden van elkaar en zouden kort voor de aanrijding ruzie met elkaar hebben gehad. Daarbij zouden beiden elkaar in de auto achterna hebben gezeten waarna er op enig moment een botsing plaatsvond. De Arnhemmer zou daardoor van de weg zijn geraakt en met zijn auto tegen een muurtje tot stilstand zijn gekomen.
Van de weg gedrukt
Omdat aanvankelijk niet duidelijk was hoe de aanrijding was ontstaan en beide bestuurders verdacht werden van gevaarlijk rijgedrag werden beiden aangehouden. Pas later bleek dat de Bemmelnaar de Arnhemmer met geweld zou hebben bedreigd. Ook zou hij volgens getuigen de Arnhemmer van de weg hebben gedrukt met zijn auto. De Arnhemmer is daarop weer vrijgelaten en heeft aangifte gedaan. De Bemmelnaar zit nog vast. Zijn rijbewijs is ook ingevorderd.

DUIVEN – Twee vrouwen van 24 en 25 jaar uit Ede en Arnhem zijn woensdagavond in Duiven aangehouden omdat ze ervan verdacht worden bij meerdere winkels te hebben gestolen. Het duo werd omstreeks half acht betrapt door beveiligers bij een bouwmarkt aan de Nieuwgraaf toen gezien was dat er diverse goederen in tassen werden gestopt. Vervolgens waren ze zonder af te rekenen naar buiten gelopen. Nadat ze aan de politie waren overgedragen werd ook een auto aangetroffen. Daarin bleken nog meer artikelen uit diverse winkels te liggen. De dames ontkenden echter met de auto te zijn gekomen. De wagen is voor onderzoek in beslag genomen. Beide vrouwen zijn in verzekering gesteld.

EDE – De politie heeft woensdagmiddag 30 mei in de wijk De Rietkampen in Ede twee mannen (59 en 63 jaar) uit die plaats aangehouden omdat zij agenten zouden hebben geslagen en hebben belemmerd bij hun werk. 
Agenten waren naar een woning in de wijk De Rietkampen gegaan om daar een vermiste minderjarige jongen op te halen en terug te brengen naar een instelling waar hij thuishoorde. Het 63-jarige familielid van de jongen was het hiermee niet eens en zou vervolgens verbale en non-verbale dreigingen naar de agenten hebben geuit. Toen de agenten zagen dat de man naast de verbale bedreigingen ook de agenten wilde slaan, hebben zij de 63-jarige aangehouden. De andere 59-jarige man, een bekende van de familie, zou zich vervolgens in deze aanhouding gemengd hebben. Zo zou de man met gebalde vuisten richting de agenten zijn gelopen en naar één van hen hebben uitgehaald. Hierop werd ook hij aangehouden. De agent in kwestie deed aangifte tegen de man. Tegen beide heren is proces-verbaal opgemaakt. Zij zitten nog vast voor nader onderzoek. 

NIJKERK – Een 70-jarige man uit Nijkerk is woensdagmiddag 30 mei in zijn woonplaats lichtgewond geraakt toen hij met zijn fiets tegen een stilstaande auto was gebotst. De Nijkerker had daarbij een klein hoofdwondje opgelopen. De tegenpartij in de stilstaande auto verklaarde dat zij de 70-jarige fietser zag slingeren waarop ze haar auto tot stilstand had gebracht. Toen de man voor de auto wilde afslaan raakte hij de linker voorzijde van de auto en kwam hij ten val. De tegenpartij bleef ongedeerd. De fiets en de auto liepen lichte schade op. Uit een ademanalyse bleek dat de man alcohol genuttigd had, hij had een promillage van 1,23 (bijna drie keer zoveel dan wettelijk is toegestaan). De man werd met een proces-verbaal rijker later weer vrijgelaten. Daarnaast werd de man een rijverbod opgelegd voor de duur van vijf uur. 

BENNEKOM – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 31 mei op een camping in Bennekom een 39-jarige man zonder woon- of verblijfplaats opgepakt. De man had volgens de eigenaar zonder toestemming zichzelf toegang verschaft tot één van de caravans op de camping.
De melding van de huisvredebreuk kwam donderdagnacht omstreeks 00:15 bij de politie binnen. Gewaarschuwde agenten werden door de campingeigenaar naar de caravan gebracht, waar de 39-jarige man lag te slapen. Eenmaal vlakbij de caravan kwam de man de agenten tegemoet lopen die de 39-jarige herkenden als de man die zij een paar uur eerder ook hadden aangehouden wegens huisvredebreuk. De man werd meegenomen voor verhoor naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Wat de man bewoog tot deze daad, zal nog moeten blijken uit zijn verhoor deze ochtend.
Volhouder 
Het was niet de eerste keer dat de 39-jarige een caravan op deze camping had opengebroken voor zijn nachtrust. Een paar uur eerder, omstreeks 19:45 uur, was de man ook aangehouden omdat hij zonder toestemming in één van de caravans op de camping lag te slapen. Kort na zijn verhoor, werd hij toen weer vrijgelaten. Inmiddels heeft de volhouder dus twee proces-verbalen op zak. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen