Diverse Regionale politieberichten Noord- & Oost-Gelderland

Ermelo, 24-05-2012 • Tussen woensdag 23 mei 14.00 uur en donderdag 24 mei 08.30 uur is vanaf de Bosbeslaan in Ermelo een Volkswagen Touareg gestolen. De auto staat inmiddels als gestolen gesignaleerd.

Ermelo, 24-05-2012Tussen woensdag 23 mei 14.00 uur en donderdag 24 mei 08.30 uur is vanaf de Bosbeslaan in Ermelo een Volkswagen Touareg gestolen. De auto staat inmiddels als gestolen gesignaleerd.

De zwarte Volkswagen Touareg met het kenteken 31-LV-PL werd woensdagmiddag 23 mei rond 14.00 uur geparkeerd aan de Bosbeslaan. Donderdagochtend 24 mei werd geconstateerd dat de auto er niet meer stond. De auto staat inmiddels als gestolen gesignaleerd. De politie is op zoek naar tips en getuigen. Zij kunnen bellen met 0900 – 8844.

 

Epe, 24-05-2012Bij een aanrijding op de kruising van de Kortenkampweg met de Heerderweg in Epe is woensdag 23 mei een 74-jarige man uit Epe gewond geraakt. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

De man reed omstreeks 15.00 uur in zijn scootmobiel over de Kortenkampweg in Epe.

Ter hoogte van de Heerderweg wilde hij oversteken en de Plekweversweg inrijden.
Hij zag daarbij een personenauto die over de Heerderweg reed en uit de richting van Heerde kwam over het hoofd. Deze personenauto werd bestuurd door een 25-jarige vrouw uit Heerde.

De automobiliste kon de scootmobiel niet meer ontwijken, waarna een aanrijding ontstond.

De man uit Epe raakte door de aanrijding gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De automobiliste raakte niet gewond.

 

Ermelo, 24-05-2012Bij een bedrijf aan de Palmbosweg in Ermelo is woensdagavond 23 mei ingebroken. Het is niet bekend of er goederen zijn weggenomen.

De inbraak werd rond middernacht ontdekt. Om in het pand te komen hebben de daders een deur geforceerd. Het is niet bekend of er goederen zijn weggenomen.

 

Ermelo, 24-05-2012De politie heeft woensdagmiddag 23 mei een 26-jarige automobilist uit de gemeente Nunspeet aangehouden voor overtreding van de Wegenverkeerswet. Hij veroorzaakte door zijn rijgedrag gevaarlijke situaties.

De politie kreeg rond 13.30 uur de melding dat een man vermoedelijk zonder rijbewijs over de in de wijk de Maat in Ermelo zou rijden. Agenten die ter plaatse gingen zagen de auto rijden en gaven de bestuurder een stopteken. De automobilist negeerde dit stopteken en vervolgde roekeloos zijn weg. Hij reed met een te hoge snelheid en veroorzaakte gevaarlijke situaties voor overige weggebruikers. Zo reed hij dicht op auto’s die voor hem reden en haalde hij op de snelweg via de vluchtstrook auto’s in. In Vierhouten stopte de automobilist. Hij is aangehouden voor overtreding van de Wegenverkeerswet. De man is overgebracht naar het politiebureau en na verhoor heen gezonden. Het bleek dat de man geen geldig rijbewijs had en dat de auto waarin hij reed niet verzekerd was. De politie maakt proces-verbaal op.

 

Elburg, 24-05-2012 • De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 24 mei een 35-jarige man uit Elburg aangehouden voor het veroorzaken van geluidsoverlast.

De politie kreeg in de nacht van woensdag op donderdag 25 mei meerdere meldingen van geluidsoverlast die werd veroorzaakt door bewoner van een woning aan de Winckelstraat in Elburg. De geluidsoverlast bestond uit harde muziek en geschreeuw.

De politie verzocht de man verschillende keren de overlast te stoppen, maar hij voldeed hier niet aan. De man is vervolgens aangehouden voor overtreding van de Algemene Politieverordening van de gemeente Elburg. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

 

Apeldoorn, Beekbergen, 24-05-2012Woensdag 23 mei is er overdag ingebroken in een woning aan de Liederdrift in Beekbergen en in een woning aan de Pascalstraat in Apeldoorn. De politie heeft beide woninginbraken in onderzoek.
De woninginbraken werden beide aan het eind van de middag ontdekt. Bij de woning aan de Liederdrift in Beekbergen was men binnengekomen door een raam te forceren. Bij de woning in aan de Pascalstraat in Apeldoorn had men een deur geforceerd. Aan de Liederdrift in Beekbergen ging men er vandoor met onder meer een tablet. Aan de Pascalstraat in Apeldoorn is onder meer een geldbedrag gestolen. De politie heeft beide inbraken in onderzoek en is op zoek naar getuigen. De politie vraagt mensen die iets gezien hebben zich te melden via 0900-8844.

 

Harderwijk, 24-05-2012Een 25-jarige man uit Harderwijk is woensdag 23 mei in Harderwijk aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

De politie kreeg omstreeks 15.20 uur de melding dat twee mannen bij een winkel aan de Bleek in Harderwijk goederen hadden weggenomen zonder deze te betalen.

Op het moment dat de mannen de winkel verlieten ging het alarmpoortje af, waarna een medewerker van de winkel de mannen aansprak. Eén van de mannen gooide een rugzak van zich af en rende weg. De andere man bleef in de winkel. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. In de rugzak die achterbleef, zaten kleding en schoenen die afkomstig waren uit de winkel. De goederen zijn terug naar de eigenaar.

 

Apeldoorn, 24-05-2012 • Woensdag 23 mei heeft de politie vijf meisjes van 14 en 15 jaar oud uit Apeldoorn aangehouden voor winkeldiefstal. Het vijftal werd in een schoenenwinkel aan het Raadhuisplein in Apeldoorn door een winkelier betrapt op diefstal.
De politie kreeg rond 16:45 de melding van de winkelier binnen dat hij de vijf meisjes had betrapt op diefstal. De vijf meiden zijn door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau. Alle vijf bekenden de diefstal en bekenden daarnaast ook dat zij bij andere winkels dingen hadden gestolen. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op en ze worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject voor een passende strafmaatregel.

 

Apeldoorn, 24-05-2012 • De politie heeft woensdag 23 mei een 18-jarige vrouw uit Apeldoorn aangehouden. De vrouw had op de kruising Laan van Spitsbergen / Ordermolenweg in Apeldoorn een wielrenner aangereden en was vervolgens doorgereden. De wielrenner bleef gewond achter.
De hulpdiensten kregen rond 15:30 uur de melding binnen van het ongeval en gingen direct ter plaatse. Een 48-jarige wielrenner uit Oosterbeek bleek volgens omstanders te zijn aangereden door een automobilist in een donkerblauwe Volkswagen. De wielrenner was niet aanspreekbaar en leek mogelijk fors (hoofd)letsel te hebben opgelopen.
De politie ging gelijk op zoek naar de auto en heeft vrij snel de identiteit van de bestuurster kunnen achterhalen. Het bleek te gaan om een 18-jarige vrouw uit Apeldoorn. Toen het gelukt was om contact met haar te leggen heeft zij zich gemeld op het politiebureau. Hier is zij aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding. Ook bleek ze niet in het bezit van een rijbewijs en in een onverzekerde auto te rijden. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. De Volkswagen waar de vrouw in reed is door de politie in beslag genomen voor nader onderzoek.
De 48-jarige fietser werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis bleek het letsel van de Oosterbeeker mee te vallen. Hij had niets gebroken. Wel moest hij één nacht blijven ter observatie.

 

Lochem, 24-05-2012Een 72-jarige vrouw uit Lochem is vrijdag 18 mei in een supermarkt aan de Prins Bernhardweg in haar woonplaats bestolen van haar portemonnee. De politie vraagt mensen alert te zijn tijdens het doen van boodschappen. Zakkenrollers slaan vaak toe op onbewaakte momenten, zoals in supermarkten.
De politie kreeg woensdag 23 mei de aangifte binnen van de diefstal. Ze deed die vrijdag rond 12:15 uur boodschappen in de supermarkt. Zij had een tas met daarin haar portemonnee aan haar winkelwagen gehangen. Op het moment dat de oudere vrouw bij de kassa arriveerde, merkte zij dat haar portemonnee verdwenen was. Het vermoeden bestaat dat deze op een onbewaakt moment is weggenomen. De politie heeft de diefstal in onderzoek.

Waarschuwing
De politie waarschuwt voor diverse vormen van zakken- en tassenrollerij. Zij adviseert het winkelend publiek om alert te zijn, tassen gesloten te houden en de eigendommen goed in de gaten te houden.

Zutphen, 24-05-2012 Vanaf een parkeerplaats aan de Houtwal in Zutphen is woensdag 23 mei een Volkswagen Polo gestolen. De politie heeft de diefstal in onderzoek en is op zoek naar getuigen.
De eigenaar had zijn auto die ochtend vroeg op de parkeerplaats afgesloten achtergelaten. Toen hij ’s middags weer terugkwam, was zijn auto verdwenen. Het gaat om een grijze Volkswagen Polo met kenteken 02-KFP-8. De auto staat als gestolen gesignaleerd. Tips en getuigen zijn welkom via 0900-8844.

Winterswijk, 24-05-2012Bij een grote vrijetijdswinkel aan de Misterweg in Winsterswijk zijn in de nacht van woensdag op donderdag 24 mei twee caravans gestolen.
De diefstal is de volgende ochtend ontdekt en bij de politie gemeld. Men is het afgesloten bedrijfsterrein opgekomen door het hekwerk te forceren. Vanuit een opslagruimte zijn twee caravans weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar tips en getuigen.

Vorden, 24-05-2012In de nacht van woensdag op donderdag 24 mei is er uit een tuin aan de Groeneweg in Vorden een complete tuinset gestolen, bestaande uit een tafel en stoelen.
De diefstal is de volgende ochtend ontdekt en bij de politie gemeld. Via een bouwterrein dat grenst aan de tuin, heeft men in de tuin kunnen komen. De politie heeft de diefstal in onderzoek en is op zoek naar tips en getuigen. Men kan hiervoor bellen met 0900-8844.

Terborg, 24-05-2012Een 77-jarige vrouw uit Gaanderen kwam woensdag 23 mei bij een aanrijding op de kruising van de Industrieweg met de Van Damstraat in Terborg onder een vrachtwagen terecht. Zij is met ernstig been- en bekkenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Het ongeval is rond 17.15 uur bij de hulpdiensten gemeld. Een 44-jarige vrachtwagenchauffeur uit Rotterdam wilde vanaf de Van Damstraat rechtsaf de Industrieweg oprijden. De 77-jarige vrouw fietste langs de vrachtwagen aan de binnenzijde in dezelfde richting. Bij de kruising stak zij rechtover en reed vlak voor de afslaande vrachtwagen langs. De vrachtwagenchauffeur heeft de fietsster daardoor niet gezien en een aanrijding was het gevolg. Hierbij is de vrouw met haar fiets onder de vrachtwagen terechtgekomen. De verkeersongevallendienst van de politie kwam ter plaatse voor onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.

Etten, 24-05-2012In de nacht van dinsdag op woensdag 23 mei is uit een graafmachine op de Slingerparallel in Etten een grote hoeveelheid brandstof gestolen.
De diefstal is de volgende dag ontdekt en bij de politie gemeld. Het slot waarmee de tank was afgesloten was geforceerd. De politie heeft de diefstal in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om contact op te nemen via 0900-8844.

Lichtenvoorde, 24-05-2012De politie heeft een onderzoek afgerond naar een serie vernielingen die in de periode van februari tot en met april dit jaar plaatsvond in Lichtenvoorde. Er zijn onder andere auto’s en een ruit van een woning vernield. In het onderzoek zijn drie verdachten aangehouden; allen 16-jarige jongens uit Lichtenvoorde.
De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van vernielingen die werden gepleegd bij een bepaald adres in Lichtenvoorde. Uit onderzoek bleek dat zich hieraan drie Lichtenvoordse jongens van 16 jaar hadden schuldig gemaakt. De verdachten zijn begin mei aangehouden en hebben tijdens het verhoor hun aandeel bekend. De schade zal op hen verhaald worden en proces-verbaal wordt opgemaakt. Omdat de vernielingen na het uitgaan plaatsvonden, is aan de jongeren een horecaverbod opgelegd voor de duur van een half jaar.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen