LEZING: Bescherming van leefgebieden voor akkervogels…, door Ben Koks

Foto:

VELP – Vogelwerkgroep Arnhem e.o. en LaarX organiseren op dinsdagavond 9 december een lezing bij de Hogeschool van Hall Larenstein. Ben Koks zal vertellen over bescherming van leefgebieden voor akkervogels en in het bijzonder de Grauwe kiekendief.

Uit de laatste Vogelbalans 2014 blijkt wederom dat het bijzonder slecht gaat met de vogels van landbouwgebieden. Zowel akker- als weidevogels doen het in geheel Nederland al jaren niet goed ondanks inspanningen van vrijwilligers. 
Soorten als Patrijs (zie foto) en Veldleeuwerik staan regionaal op de rand van uitsterven. Toch zijn er ook tekenen van hoop.
De Stichting Werkgroep Grauwe Kiekendief is in 2005 opgericht om zowel nationaal als internationaal beschermingswerk te ontwikkelen gericht op het onderzoek aan Grauwe
kiekendieven. 
In het kielzog van dit werk is een succesvol concept voor akkervogelbeheer ontwikkeld. Met name in de Oost-Groninger akkers zijn verschillende vormen van agrarisch natuurbeheer in de praktijk gebracht.
De vraag is of dit het Groninger model ook in onze regio kan worden toegepast?
  • Aanvang: dinsdag 9 december 2014 om 19.00 uur 
  • Plaats: Hogeschool Van Hall-Larenstein, Larensteinselaan 26a Velp. 
  • Toegang: gratis
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen