MFC De Oase Dieren is officieel  en feestelijk heropend

DIEREN – Druk was het in Multifunctioneel Centrum De Oase afgelopen vrijdagmiddag 28 november, het gehele bestuur van de nieuw opgerichte stichting die de Oase gaat besturen was aanwezig. Samen met verantwoordelijk wethouder Tjebbe Vugts, werd het “nieuwe” MFC de Oase heropend.

Na het faillissement van Carion zagen de vooruitzichten voor het activiteitencentrum in hartje Dieren er niet best uit. De instanties die gebruik maakten van het centrum vertrokken, waren plannen aan het maken om alles op te zeggen, gingen op zoek naar andere gebouwen of wisten gewoonweg niet hoe ze verder konden gaan. Carion verdween, de curator stond op de stoep en daarmee stopten ook alle activiteiten in de Oase, stopte eigenlijk ook het bestaan van het gebouw als centraal centrum. Totdat enkele personen zich hard gingen maken om het centrum te kunnen behouden.
Na veel gesprekken tussen de diverse partijen, de vele clubs, vrijwilligers en de gemeente, zijn er afspraken gemaakt, een nieuwe stichting opgericht en een bestuur gevormd. Hiermee is het na zo’n 1,5 jaar gelukt om een zeer enthousiaste groep mensen bij elkaar te brengen die volledig achter de herstart van MFC De Oase staan.
dmt6xn9iktn8a5i7fv04639e6
MFC De Oase is een multicultureel centrum waar zo’n 30 verenigingen en clubs gebruik van maken en plezier aan hebben. Het aanbod varieert van yoga tot computer cursussen, van knutselen tot koken. Een onmisbaar centrum in Dieren waar jong en oud elkaar ontmoeten en zich vermaken. Het wordt bijna in zijn geheel draaiende gehouden door vrijwilligers.
Gemeente Rheden heeft het pand overgenomen van Carion en heeft diverse voorzieningen getroffen om het pand veilig, functioneel en aantrekkelijk te maken en te houden. Wethouder Tjebbe Vughts heeft deze middag een nieuw gevelbord met het nieuwe logo onthuld samen met enkele bestuursleden van de stichting. 
Tot slot is er een nieuwe website gelanceerd over De Oase, met een schat aan informatie, zie:  www.oasedieren.nl  
Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.
p2nc8bzvzvukzwt4n2lcmty0e
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen