Laatste rondleiding Housekeeping Kasteel Rosendael in winterslaap

ROZENDAAL – Zaterdag middag 13.00 uur was er een rondleiding door het  kasteel door Marlies, een medewerkster van Geldersch Landschap en Kastelen aan de 8 bezoekers die belangstelling hadden in Housekeeping. 

Dit was de laatste dag om het kasteel te bezoeken want dan gaat het in winterslaap en is dan vier maanden gesloten voor het publiek.
Vol enthousiasme verteld Marlies dat dit een speciale rondleiding word, er mag gekeken worden op plaatsen waar normaal nooit publiek toegelaten word zoals het depot en de zolder. Zelfs de fotograaf van rheden.nieuws.nl is er nog nooit geweest!!. Hier zijn collectiestukken, schilderijen, meubilair en kleding opgeborgen, die normaal niet te bezichtigen zijn.
um05mloucl10vuz9thzpds77r
Maar ook de kamers worden in de winterslaap gebracht, alles word schoon gemaakt, kleine dingen ingepakt. Ook de stoelen worden gezogen bij elkaar gezet voorzien van mottenballen en insectenstrip en onder plasticfolie verpakt.
Als alle zaken schoongemaakt en verpakt zijn, worden de binnenluiken gesloten om zo de kou buiten te houden en het dan donker is, om verkleuring van de spullen tegen te gaan. Dit gebeurd allemaal door een groep vrijwilligers onder leiding van een begeleider van Geldersch Landschap en Kastelen.
lik2brgrolnrlpz5qjgj4e57b
Na de rondleiding was er voor elke bezoeker een Rosendaelse verwennerij in de theeschenkerij, koffie of thee, met iets lekkers. Waar nog gezellig nagepraat kon worden over wat men had gezien tijdens de rondleiding. Het kasteel is nu officieel in winterslaap.
Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen