BGR onder voorwaarden akkoord met de begroting van Rozendaal

ROZENDAAL – Oppositiepartij Belangen Gemeenschap Rozendaal is op 11 november in de raadsvergadering alsnog onder voorwaarden akkoord met de begroting 2015 van de gemeente Rozendaal. De BGR vroeg om een aantal steviger uitgangspunten op financieel en sociaal gebied.

Op verzoek van de BGR heeft het college ingestemd met de directe koppeling tussen inkomsten en uitgaven. De raad heeft in het verleden al mee ingestemd . Maar dit blijft ook nu bij de gecombineerde nieuwbouw van huizen en de nieuwe Dorpsschool gehandhaafd. Dus met andere woorden, de school zal niet bekostigd worden uit de reserves of voorzieningen maar alleen uit de opbrengsten van de nieuwbouw op De Del. De reserves en voorzieningen blijven in stand voor de nieuwe zorgtaken.
Zorgloket in Rozendaal
Op verzoek van de BGR Is het college bereid om de zorg een eigen Rozendaals gezicht te geven met ook een zorgloket in Rozendaal en zo spoedig mogelijk een voorlichtingsbijeenkomst voor de inwoners!
Het college komt de BGR tegemoet en zal gedurende een proefperiode  1½ uur per week een zorgconsultant vanuit het Rheden’s zorgloket gestationeerd worden in Rozendaal. Ook komt er snel een informatieavond voor de inwoners en wordt de website verbeterd!
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen