Feestelijke diplomering nieuwe imkers Imkervereniging Arnhem-Velp e.o

Foto:

In een feestelijke bijeenkomst donderdagavond 13 november heeft de heer Ronald Haverkamp, wethouder van openbare ruimte van gemeente Rheden, 15 nieuwe imkers hun fel begeerde basisdiploma imkeren kunnen overhandigen. Een achttal ervaren imkers ontvingen ook het diploma gevorderd imker.

De meeste nieuwe imkers hebben intussen al een of meerdere volken onder hun zorgzame hoede. En zijn vast besloten hun bijzondere hobby uit te breiden. De honingoogst is ook voor een aantal imkers goed geweest in hun eerste spannende bijen seizoen.
Honingkeuring
Ook hebben andere imkers hun zelf geoogste honing ter keuring aangeboden aan een driekoppig team van honingkeurmeesters. Volgens de strenge honingkeurmeesters was de aangeboden honing van uitstekende kwaliteit. De beoordelingen lieten dan ook hoge cijfers zien, een feit dat voor de imkers nog enthousiaster maakt om in de toekomst hun bijenvolken in top fitte conditie te houden.
Daarom is de toezegging van de wethouder dat de gemeente Rheden graag mee helpt om de situatie van de bloemen en planten voor de bijen te blijven verbeteren, erg belangrijk.
Lezing
Tot slot hield de heer Jeroen Glissenaar, beheerder van Monumentale Parken in Arnhem een gloedvol, boeiend betoog over de oude paden door park Sonsbeek in Arnhem. Hij was in staat om met schitterende beelden de historische betekenis en de waarde voor huidige en toekomstige generaties op een zeer levendige wijze te illustreren.
Het bestuur van de Imkervereniging Arnhem-Velp e.o. heeft die avond weer vele imkers, hun partners en andere belangstellende kunnen begroeten. En kan terug zien op een zeer geslaagd imker jaar.
Voor de nieuwe basiscursus imkeren, die in januari 2015 start, hebben zich al weer 24 cursisten aangemeld, het maximum aantal is hiermee weer bereikt.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen