Samenwerking tussen bibliotheek Veluwezoom en kinderopvang

Foto:

 REGIO – De uitgebreide aandacht voor voorlezen in het educatieve aanbod van de Bibliotheek Veluwezoom begint zijn vruchten af te werpen: afgelopen week tekenden zes voorschoolse instellingen in de gemeenten Rheden en Renkum een samenwerkingsovereenkomst met de bibliotheek. 

Samen gaan ze aan de slag om voorlezen en aandacht voor taalstimulering structureel in te bedden in het dagritme van de instelling. 
Binnen gemeente Rheden
kinderdagverblijf Marron uit Dieren,  kinderdagverblijf het Toverbos uit Rheden en kinderdagverblijf het Elfenbosch uit Velp willen de kwaliteit van het voorlezen in hun instellingen verbeteren door mee te doen aan het programma BoekStart in de kinderopvang. In dit programma ondersteunt de bibliotheek instellingen effectief met een goede, ruime collectie en scholing. Het totaal aantal voorschoolse instellingen dat in beide gemeentes deelneemt aan BoekStart in de kinderopvang komt hiermee op twaalf. 
Voorleescoördinator
Van de nu deelnemende instellingen rondden vrijdag 7 november maar liefst tien pedagogisch medewerkers de training tot voorleescoördinator af. Zij ontvingen, samen met een collega van kindercentrum het Zandkasteel uit Dieren die ook de training afrondde, hun certificaat. 
Samen met de specialist voorschoolse educatie van de bibliotheek gaan zij nu aan de slag om hun voorleeshoeken aantrekkelijker te maken, nieuwe boekjes aan te schaffen én om voorleesactiviteiten te ontwikkelen waarbij ook de ouders worden betrokken. 
‘Want,’ zo duidt Mieke Hendriks, specialist voor- en vroegschoolse educatie van de Bibliotheek Veluwezoom, ‘het is belangrijk dat kinderen zowel thuis als in de instellingen worden voorgelezen. Het geeft ze een levenslange voorsprong in hun taalontwikkeling en de beste kans op een succesvolle schoolloopbaan.’
Op de foto: De kersverse voorleescoördinatoren tonen hun certificaat 

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen