HELDENDADEN: Politie zet burgers in het Zonnetje in Gelderland

REGIO – Na andere politiedistricten was het deze week onder andere de beurt aan de politiedistrict Gelderland-Midden om haar burgers in het zonnetje te zetten. De bijeenkomst vond plaats in het trainingscentrum in Elst.

Daar werden de burgers door de politieleiding bedankt voor hun hulp bij uiteenlopende incidenten met bloemen, een cadeau en een rondleiding in het trainingscentrum. 

De politieleiding hecht veel waarde aan dit initiatief om burgers te bedanken die de politie hebben geholpen bij hun werkzaamheden. Niet alleen omdat veiligheid een zaak van ons allemaal is, maar zeker ook omdat het bijdraagt aan een goede relatie met de burger. 

Omgekeerd werd het kijkje in de keuken bij de politie bijzonder gewaardeerd door de burgers.
Gelderland-Midden
Woensdagavond 5 november werden in het district Gelderland-Midden tien burgers in het zonnetje gezet door districtschef Ton Lith.
Heldendaden:

Verkeersongeval met letsel en reanimatie 
In juli is een (bejaarde) automobilist een (droge) sloot ingereden. Omstanders vermoedden dat het slachtoffer onwel was geworden, haalden hem uit de auto en begonnen met reanimeren tot de hulpinstanties er waren.

Verkeersongeval 
In Elst raakte in juli een auto te water. Een man die in de buurt aan het werk was met zijn graafmachine, heeft de melding gedaan. Ook heeft hij met zijn graafmachine geholpen het voertuig uit de sloot te takelen.

Verkeersongeval 
In Ressen vond in augustus een zeer ernstige aanrijding plaats. Een omstander wist te voorkomen dat de gelekte benzine zou ontbranden, door de accu uit de auto te verwijderen.

Whatsapp tegen woninginbraken 
Een inwoner uit Ede is verantwoordelijk voor het beheren van een whatsapp groep tegen woninginbraken in heel Ede. Hij is daarbij zeer vernieuwend geweest en ging bovendien ‘de boer op’ met het systeem. Tactisch allemaal erg belangrijk voor de politie, zonder deze inbreng zou de politie niet zo succesvol kunnen zijn.

Reanimatie 
In oktober vond in Arnhem een reanimatie plaats van een kind in Burgers Zoo. Ondanks de enorme ontsteltenis die uitbrak, is een viertal burgers begonnen met reanimeren en het inzetten van een AED. Uiteindelijk is het kind met hartslag naar het ziekenhuis gebracht.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen