Wat is de toekomst van het papieren boek?

Foto:

Is het een overbodig ding aan het worden of is het papieren boek onverwoestbaar. De boekenwereld is in beweging. Internet en e-book vormen een bedreiging voor het papieren boek.

Zou het boek uiteindelijk ooit helemaal verdwijnen? Walter Jansen, boekhandelaar van het jaar 2014, is ervan overtuigd dat het papieren boek onverwoestbaar is en altijd zal blijven bestaan.
Maar wat doe je met de boeken die je al gelezen hebt, of die niet gelezen worden? Bij het oud papier? Gebruiken als bouwmateriaal?
Het zijn vragen die menig kunstenaar bezighouden. Twee kunstenaars uit Drenthe, Wilma Colewij en Hiwe Groenewolt, nemen deze vragen heel serieus en proberen samen met het publiek tot antwoorden te komen.
In de maand november worden twee exposities georganiseerd: Boekbeeld #2 bij Jansen & de Feijter in Velp en Boekbeeld #3 bij de nieuwe Arnhemse boekhandel Het Colofon.
Expositie BoekBeeld #2 (Jansen & de Feijter, Emmastraat 6 Velp, gehele maand november)
Wilma Colewij en Hiwe Groenewolt laten in de expositie BoekBeeld #2 zien dat er ook een andere kijk op boeken mogelijk is. Zij gebruiken boeken als inspiratiebron en ook letterlijk als materiaal voor hun kunstwerken. Ze laten de boeken vliegen en geven ze terug aan de natuur in de Proeftuin. Een tentoonstelling die vragen oproept en voor sommige boekenliefhebbers zelfs schokkend kan zijn…
Expositie Boekbeeld #3 (Het Colofon, Bakkerstraat 56 Arnhem, 10 tot 24 november)
Na een fase waarin de kunstenaars lieten zien dat er ook onverwachte dingen met boeken gedaan kunnen worden, zal Boekbeeld #3 in de nieuwe Arnhemse boekhandel Het Colofon beginnen aan het ontwerpen van bijzondere boeken, samen met de boekenliefhebber!
De kunstenaars zijn aanwezig in de boekhandel op 14/15 november en 21/22 november van 11 tot 18 uur
Het voorwerp boek gaat een nieuwe ontwikkeling doormaken. Het nadenken er over is gestart. Wellicht moeten we andere boeken maken.
boekbeeld2
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen