Rotaryclub Rozendaal – Veluwezoom organiseerde een Kids Concert

VELP – Zaterdag 1 november was er een bijzonder concert voor kinderen, ouder, grootouders en vrienden of kennissen. Deze werd gehouden in De Grote Kerk in de Kerkstraat 32 te Velp.

De Rotaryclub Rozendaal- Veluwezoom bood kinderen uit de gemeenten Rozendaal, Rheden en Arnhem een kans om kennis te maken met muziek. In het voorprogramma stond het jongeren strijkorkest Arnhem (JAS). Deze leerlingen zijn tussen de  zes en acht jaar oud, en spelen al een aardig nootje mee. 
Het jeugdorkest, bestaande uit jongeren van tien tot achttien jaar, uit het Arnhems Interscholair Orkerst ( AID ) gaf als tweede een optreden, de kinderen zijn samen gevoegd uit verschillende scholen uit Arnhem. De dirigent nodigde de kinderen in de kerk uit om op het podium te komen zitten om zo meer één te worden met de muziek die gespeeld werd.
od1xp4x7sfhng6ov3xzjl7jct
Na een aantal nummers werd gevraagd of de kinderen mee wilde spelen in het orkest, dat wilde zij wel !! Zij kregen allemaal stokjes en zo kon men op ritme van de muziek mee tikken, zij mochten zich tussen het orkest mengen om zo op de gaan in een echt orkest. Dat was natuurlijk een mooie en leuke ervaring voor de kinderen.
Men hoopt zo de interesse voor de muziek van de kinderen te krijgen, en hopelijk levert het nieuwe leerlingen op voor het orkest. Het concert dat gehouden werd van 14.00 tot 17.00 uur, werd door zo’n 120 belangstellende bezocht waaronder een groot aantal kinderen.
Klik op de bovenste foto voor meer foto’s
yxg84wu5uhvklov8r1b0bl9l6
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen